Lehečka dostal nabídku hrát Laver Cup. Pocta, ale museli jsme odmítnout, vysvětluje kouč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka dostal nabídku hrát Laver Cup. Pocta, ale museli jsme odmítnout, vysvětluje kouč

Jiří Lehečka se do Vancouveru nepodívá.
Jiří Lehečka se do Vancouveru nepodívá.Profimedia
Tenisový Laver Cup se o víkendu bude hrát v kanadském Vancouveru a po několika odhláškách hráčů se mezi náhradníky týmu Evropy objevilo i jméno Jiřího Lehečky (21). Český daviscupový reprezentant pozvánku dostal, do Kanady ale neodcestuje.

Tradice měření sil mezi hvězdami Evropy a zbytkem světa začala v roce 2017 v pražské O2 areně a i díky tomu byl tehdy jedním z lídrů týmu Tomáš Berdych. Od té doby český tenista na Laver Cupu nehrál.

Letos nominoval nehrající kapitán týmu Evropy Björn Borg původně Holgera Runeho, Stefanose Tsitsipase, Andreje Rubljova, Caspera Ruuda, Huberta Hurkacze, Alejandra Davidoviche Fokinu, Gaëla Monfilse a Arthura Filse. Poté, co se ale Rune s Tsitsipasem omluvili, objevila se mezi náhradníky také jména Stana Wawrinky a Jiřího Lehečky.

"Je to tak, nabídku jsme dostali a uvažovali jsme o tom, ale vyhodnotili jsme si, že by to nebylo správné rozhodnutí, protože Jirka má po Davis Cupu menší zdravotní problémy s nohou a tak jsme nechtěli riskovat, aby letěl přes celý svět do Kanady a zase zpět," vysvětluje pro Livesport Zprávy trenér českého tenisty Michal Navrátil. 

Pozvánka na Laver Cup ale rozhodně český tým potěšila. "Je to pocta, ale museli jsme odřeknout. Ten turnaj je stále prestižní akce, i když samozřejmě čas utíká a bez Rogera Federera nebo Rafaela Nadala to nebude mít takový zvuk. Dřív se tam dostali hráči do 10. místa žebříčku, a letos tam jsou třeba i Arthur Fils, nebo Alejandro Davidovich Fokina, kterého Jirka nyní na Davis Cupu porazil," dodává Navrátil.

Jiří Lehečka po návratu z Valencie, kde s českým týmem senzačně vyhrál v konkurenci Srbska a Španělska jednu z daviscupových skupin, teprve ve středu poprvé trénoval a chystá se na turnaje v Astaně a Šanghaji. "Odlétáme v neděli, další v plánu je Stockholm, kterému jsme dali přednost před Antverpami," nastínil plán dalších týdnů nejlepšího českého tenisty současnosti jeho trenér.