Krejčíková v Zhuhai nezaváhala, WTA Elite Trophy zahájila hladkou výhrou nad Linetteovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková v Zhuhai nezaváhala, WTA Elite Trophy zahájila hladkou výhrou nad Linetteovou

Krejčíková slaví první výhru ve skupině.
Krejčíková slaví první výhru ve skupině.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) v úvodním zápase na WTA Elite Trophy žádné překvapení nepřipustila a vede Azalkovou skupinu. Nasazená jednička si v čínském Zhuhai poradila v souboji debutantek 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou (31), se kterou vyhrála i třetí vzájemný duel. Postup do semifinále si může zajistit už ve středu v utkání s Darjou Kasatkinovou (26).

Krejčíková – Linetteová 6:2, 6:4

Barbora Krejčíková se v probíhající sezoně pouze čtyřikrát podívala do čtvrtfinálové fáze, nicméně pokaždé nakonec došla do finále. Šampionka "tisícovky" v Dubaji a podniku WTA 500 v San Diegu a finalistka akcí v Birminghamu a Zhengzhou se účastní WTA Elite Trophy poprvé v kariéře.

Do čínského Zhuhai dorazila ve velmi nestabilní formě. Na pěti z posledních sedmi turnajů nedokázala porazit více než jednu soupeřku a ve čtyřech případech ztroskotala hned po úvodním zápase. Na druhou stranu zapsala zmíněný triumf v San Diegu a také finále při posledním vystoupení v Zhengzhou.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Celkově sedmý letošní nezdar v úvodních duelech nepřipustila. Na úvod WTA Elite Trophy si poradila s Magdou Linetteovou. Se senzační semifinalistkou lednového Australian Open zvládla i třetí vzájemný souboj, podobně jako loni v Dauhá při pohledu na skóre suverénně.

Průběh zápasu byl však těsnější, než naznačuje výsledek. V úvodním dějství si vypracovala jen dva brejkboly a sama čelila šesti hrozbám. V obou statistikách však byla stoprocentní, obě šance využila a všechny komplikace na vlastním servisu vyřešila. Ve druhé sadě si nechala utéct začátek a byla jediný míček od stavu 0:4. Pěti gamy v řadě ale nepříznivý vývoj otočila a zápas úspěšně dopodávala. Dva mečboly měla už na returnu.

Postup z Azalkové skupiny si může zajistit již ve středu, pokud porazí i druhou soupeřku v základní skupině Darju Kasatkinovou. Rusku smetla před pár dny v semifinále v Zhengzhou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:1.

Sestřih zápasu Barbora Krejčíková – Magda Linetteová.
Livesport

Krejčíková se ve dvouhře nedostala na Turnaj mistryň, ale do mexického Cancúnu i tak pojede. Na závěrečný vrchol sezony se totiž kvalifikovala ve čtyřhře společně s krajankou Kateřinou Siniakovou. Program posledních týdnů sezony bude mít náročný a pokaždé bude hrát na jiném kontinentu. Nyní působí v Číně a po skončení Turnaje mistryň v Mexiku se vydá do španělské Sevilly, jelikož je v nominaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu.

WTA Elite Trophy se hraje kvůli pandemii koronaviru a případu Shuai Peng poprvé po čtyřech letech. V čínském Zhuhai bojuje jedenáct nejlepších hráček letošní sezony a jedna divoká karta, na které na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu už nezbylo místo. Aktérky byly rozlosovány do čtyř skupin a do semifinále postoupí vždy jen vítězka skupiny. Finále je na programu v neděli.

Pozápasový ohlas Barbory Krejčíkové.
Livesport

Keysová – Haddadová Maiaová 4:6, 4:6

Beatriz Haddadová Maiaová vyhrála jen na jednom z posledních sedmi turnajů více než jeden zápas a do Zhuhai dorazila po nečekané porážce s hráčkou z konce první stovky. Brazilská jednička přesto zahájila svůj debut na WTA Elite Trophy relativně snadným vítězstvím nad světovou jedenáctkou a nasazenou dvojkou Madison Keysovou.

Utkání rozehrála skvěle a vedla 4:1. O náskok sice přišla, nicméně úvodní dějství uzavřela dvěma gamy bez ztráty fiftýnu. Ve druhé sadě už žádné zaváhání na vlastním servisu nepřipustila a duel zakončila další čistou hrou na returnu.

Sestřih zápasu Madison Keysová – Beatriz Haddadová Maiaová.
Livesport

Haddadová Maiaová si může postup z Kaméliové skupiny do semifinále zajistit ve čtvrtek, nebo v pátek proti Caroline Garciaové z Francie. Úřadující šampionka Turnaje mistryň se ve středu utká s Keysovou.

Američance hrozí i při čtvrtém startu na "malém Turnaji mistryň" vypadnutí už ve skupině. Všechny tři předchozí účasti v tomto dějišti zakončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky, která na postup do vyřazovacích bojů nestačila. V úterý absolvovala svůj první duel od zdrcující prohry v semifinále US Open.

Pozápasový ohlas Beatriz Haddadové Maiaové.
Livesport

Kuděrmetovová – Lin Zhu 6:7, 1:6

Jediné překvapení úterního programu se uskutečnilo v Růžové skupině. Veronika Kuděrmetovová potvrdila slabší formu po nedávném triumfu v Tokiu a prohrála už třetí zápas v řadě a také posledních šest setů. Ruská favoritka nestačila na domácí divokou kartu a žebříčkově nejníže postavenou účastnici Lin Zhu, jež přerušila šňůru čtyř porážek a osmi prohraných setů.

Kuděrmetovová otočila v úvodní sadě z 1:3 na 5:3, ale set nedopodávala a na returnu nevyužila celkem tři setboly. Dějství nakonec ztratila po hodině a 24 minutách v tie-breaku poměrem 5:7. Ve druhém setu si ani jednou neudržela servis a uhrála jeden game.

Sestřih zápasu Veronika Kuděrmetovová – Lin Zhu.
Livesport

Souboje v Růžové skupině budou pokračovat ve čtvrtek. S oběma aktérkami se utká ještě Ljudmila Samsonovová. Ve středu je na programu první utkání Orchidejové skupiny, v němž se střetnou domácí naděje Qinwen Zheng s Donnou Vekičovou.

Výsledky turnaje WTA Elite Trophy