Lehečka si zahraje o další letošní čtvrtfinále, ve Vídni začal skalpem Wolfa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka si zahraje o další letošní čtvrtfinále, ve Vídni začal skalpem Wolfa

Lehečka vkročil do turnaje ve Vídni skvěle.
Lehečka vkročil do turnaje ve Vídni skvěle.Profimedia
Jiří Lehečka (21) úspěšně zahájil svou premiéru v hlavní soutěži prestižního vídeňského podniku série ATP 500. Nejlepší Čech v žebříčku si v úvodním kole v rakouské hale poradil dvakrát 6:4 s Jeffreym Johnem Wolfem (24) a popere se o svou první turnajovou vítěznou sérii po dvou měsících. O sedmé čtvrtfinále na nejvyšším okruhu v probíhající sezoně bude usilovat proti světové šestnáctce Karenem Chačanovem.

Wolf – Lehečka 4:6, 4:6

Jiří Lehečka prožívá jasně nejlepší sezonu kariéry. Na lednovém Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech, v únoru v Dauhá byl kousek od premiérového finále na turnajích ATP, ve Wimbledonu uhrál osmifinále a v srpnu ve Winston-Salemu už o první titul bojoval.

Po nezdaru ve finálovém souboji ve Spojených státech proti Sebastiánovi Báezovi se mu však přestalo na turnajích dařit. Do Vídně, kde loňský debut zakončil už v kvalifikaci, nepřijel navzdory třem dvousetovým výhrám v Davis Cupu v dobré formě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Společně se zmíněnou porážkou proti Báezovi nezvládl na turnajích pět z posledních šesti zápasů a do rakouské metropole dorazil se sérií tří proher zahrnující klopýtnutí proti Hamadovi Medjedovičovi, Diegu Schwartzmanovi a Dinu Prižmičovi.

Své letošní působení na halovém podniku série ATP 500 začal snadnou výhrou nad Jeffreym Johnem Wolfem. V premiérovém souboji s finalistou loňské halové akce ve Florencii začal brejkem, který ale ve čtvrtém gamu ztratil. V dalším průběhu utkání však nečelil už ani jedné brejkbolové hrozbě, v zápase využil polovinu ze šesti nabídnutých šancí na brejk a postup slavil za hodinu a 25 minut.

Sestřih zápasu Jeffrey John Wolf – Jiří Lehečka.
Livesport

"Loni jsem tu prohrál v prvním kole, ale věděl jsem, že povrch a míčky mi tady sedí. Je mi velkým potěšením tady hrát, atmosféra je úžasná. Prožívám skvělou sezonu, ale doufám, že tu odehraju ještě další zápasy," řekl Lehečka.

Chačanov – Safiullin 6:4, 6:4

Lehečka bude ve středu, nebo ve čtvrtek usilovat o svou první turnajovou vítěznou sérii po dvou měsících a také sedmé letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu.

Jeho osmifinálovým soupeřem bude světová šestnáctka Karen Chačanov (h2h 0:1), kterému může vrátit porážku z letošního Masters v Miami. Ruský tenista si na úvod poradil bez ztráty podání 6:4, 6:4 s krajanem Romanem Safiullinem.

Ve Vídni startuje z českých tenistů ještě Tomáš Macháč. Šampion dvou nedávných halových challengerů a čtvrtfinalista turnaje ve Stockholmu z minulého týdne prošel bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a s největší pravděpodobností v úterý se v prvním kole střetne s Aleksandarem Vukicem.

Zverev – Ofner 6:4, 6:1

Do turnaje už vstoupil také jeden ze čtyř bývalých šampionů v pavouku letošního ročníku Alexander Zverev, který se do Vídně vrátil poprvé od svého předloňského triumfu. Pátý nasazený Němec odstartoval hladkou výhrou 6:4, 6:1 nad domácím Sebastianem Ofnerem, s nímž si i potřetí poradil bez ztráty setu.

Sestřih zápasu Alexander Zverev – Sebastian Ofner
Livesport

Ve druhém kole se Zverev, jenž přerušil sérii tří porážek a upevňuje si postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů, utká s Britem Cameronem Norriem (h2h 3:2).

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni