Čeští tenisté už znají své soupeře pro United Cup. V Perthu vyzvou Čínu a Srbsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští tenisté už znají své soupeře pro United Cup. V Perthu vyzvou Čínu a Srbsko

Čeští tenisté vyzvou ve druhém ročníku United Cupu Čínu a Srbsko
Čeští tenisté vyzvou ve druhém ročníku United Cupu Čínu a SrbskoProfimedia
Čeští tenisté se utkají na přelomu roku ve druhém ročníku United Cupu v základní skupině E s Čínou a Srbskem. Národní tým, který povede wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová (24) či Jiří Lehečka (21), tak může narazit v soutěži smíšených družstev i na hvězdného Novaka Djokoviče (36). Rozhodl o tom pondělní los.

United Cup se uskuteční od 29. prosince do 7. ledna na tvrdém povrchu v Perthu a Sydney. Češi odehrají skupinu v Perth Areně.

Z šesti tříčlenných skupin postoupí do čtvrtfinále vítězové a dva nejlepší týmy z druhých míst. Oproti premiérovému ročníku nebude utkání tvořit pět duelů, ale jen tři: mužská a ženská dvouhra a smíšená čtyřhra.

Češi v premiérovém ročníku pod vedením Petry Kvitové a Lehečky vypadli v základní skupině. Po úvodní porážce se Spojenými státy 1:4 jim k postupu nestačilo ani vítězství nad Německem 3:2. Tým USA později celou soutěž vyhrál.

Vedle Vondroušové a Lehečky by měli český tým tvořit Vít Kopřiva, Sára Bejlek a deblisté Petr Nouza a Miriam Kolodziejová. V srbské nominaci jsou vedle Djokoviče také Hamad Medjedovič, Nikola Čačič, Olga Danilovičová, Natalija Stevanovičová a Dejana Radanovičová. Hlavní hvězdou čínského týmu by měla být 18. hráčka světa Čeng Čchin-wen.

Z ostatních týmů jsou přihlášeni do turnaje například světová dvojka Polka Iga Šwiateková, Američané Taylor Fritz a Jessica Pegulaová nebo Řekové Stefanos Tsitsipas a Maria Sakkariová. Vedle podílu z prize money ve výši 15 milionů dolarů budou hráči bojovat také o body do žebříčku ATP a WTA.

Složení skupin United Cupu:

Skupina A (Perth): Polsko, Španělsko, dosud neurčený tým.

Skupina B (Sydney): Řecko, Kanada, dosud neurčený tým.

Skupina C (Perth): USA, Velká Británie, Austrálie.

Skupina D (Sydney): Francie, Itálie, Německo.

Skupina E (Perth): Česko, Čína, Srbsko.

Skupina F (Sydney): Chorvatsko, Nizozemsko, Norsko.