Lehečka kvůli zranění ruky nedohrál čtvrtfinále s Bublikem, Medveděv pokračuje v obhajobě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lehečka kvůli zranění ruky nedohrál čtvrtfinále s Bublikem, Medveděv pokračuje v obhajobě
Aktualizováno
Lehečka čtvrtfinále s Bublikem nedohrál.
Lehečka čtvrtfinále s Bublikem nedohrál. Profimedia
Jiří Lehečka (22) skončil na turnaji ATP 500 v Dubaji ve čtvrtfinále, duel s Alexanderem Bublikem (26) z Kazachstánu za stavu 4:6 a 1:4 skrečoval. Zatímco v předchozím utkání s Karenem Chačanovem bojoval Lehečka téměř tři hodiny, tentokrát kvůli zdravotním problémům trval zápas jen 56 minut. Daniil Medveděv (28) si snadno poradil s Alejandrem Davidovichem (24) a pokračuje v obhajobě titulu.

Bublik – Lehečka 6:4, 4:1 (skreč)

Lehečkovi se sice vydařil vstup do zápasu, hned při první příležitosti vzal sedmému nasazenému hráči turnaje servis. Pak však přišla rychlá odpověď a jistá Bublikova hra, která znamenala obrat. Ranař z Kazachstánu atakoval Lehečkovo podání už za stavu 3:3, a i když český tenista odvrátil tři brejkboly, v deváté hře už na Bublikovu hru odpověď neměl.

Po ztracené první sadě přišel Lehečka o servis hned v prvním gamu a čím dál častěji bylo znát, že má problémy s pravou rukou. Když Bublik využil další nabídnuté příležitosti a navýšil na 4:1, rozhodl se rodák z Mladé Boleslavi zápas skrečovat.

Už ve středu kvůli zdravotním problémům skrečoval v Dubaji zápas druhého kola Jakub Menšík. Osmnáctiletý talent musel odstoupit kvůli zranění pravého lokte.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bublik, který v Dubaji vyřadil už druhého českého tenistu (tím prvním byl v úvodním kole Tomáš Macháč 2:1 na sety), by se mohl díky postupu do semifinále poprvé v kariéře posunout mezi 20 nejlepších hráčů světového žebříčku. V semifinále na tenistu z Kazachstánu čeká Andrej Rubljov, jenž rovněž prošel mezi nejlepší kvarteto po skreči.

Předloňský šampion a loňský finalista Rubljov zvládl i čtvrtý vzájemný souboj se Sebastianem Kordou bez ztráty setu, ve čtvrtfinále na pětistovce v Dubaji mu Američan s českými kořeny za stavu 4:6, 3:4 vzdal.

Medveděv – Davidovich 6:2, 6:3

Daniil Medveděv pokračuje v obhajobě loňského titulu, nejvýše nasazený ve čtvrtfinále nedal šanci Alejandrovi Davidovichovi. V utkání sice čelil pěti brejkbolům, nicméně čtyři z nich odvrátil a jediné zaváhání na servisu předvedl za stavu 4:0 ve druhé sadě. V Dubaji tak stále může poprvé v kariéře dvakrát triumfovat v jednom dějišti.

Ve své kariéře posbíral na nejvyšším okruhu celkem 20 titulů, ovšem každý v jiném městě. Dalším prvenstvím na pětistovce ve Spojených arabských emirátech by si navíc určitě alespoň částečně spravil chuť po prohraném finále na lednovém Australian Open, v němž vedl 2:0 na sety proti Jannikovi Sinnerovi, stejně jako v předloňském finále s Rafaelem Nadalem.

Semifinálovým protivníkem bývalého šampiona US Open, který letos hraje svůj teprve druhý turnaj, bude Ugo Humbert. S Francouzem může srovnat vzájemnou bilanci na 2:2.

Humbert přežil v dramatickém tie-breaku tři mečboly, zkrácenou hru vyhrál 10:8 a Huberta Hurkacze ve čtvrtfinále nakonec udolal 3:6, 7:6, 6:3. Po dalším letošním skalpu polské jedničky si zahraje o své největší finále od triumfu v Halle 2021.

Výsledky turnaje ATP 500 Dubaji