Macháč třetí výhru v Dubaji nevybojoval. Opět končí v prvním kole v tie-breaku rozhodující sady

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Macháč třetí výhru v Dubaji nevybojoval. Opět končí v prvním kole v tie-breaku rozhodující sady
Macháč v Dubaji skončil na raketě Bublika.
Macháč v Dubaji skončil na raketě Bublika.Profimedia
Tomáš Macháč (23) zvládl na probíhající pětistovce v Dubaji víkendovou dvoukolovou kvalifikaci, ale v hlavní soutěži skončil hned na úvod. Rodák z Berouna nestačil 6:2, 3:6, 6:7 na nasazenou sedmičku Alexandera Bublika (26) a stejně jako loni po úspěšné kvalifikaci prohrál v prvním kole v tie-breaku rozhodujícího setu. Kazach se ve druhém kole střetne s Tallonem Griekspoorem (27).

Bublik – Macháč 2:6, 6:3, 7:6

Tomáš Macháč mohl v Dubaji slavit třetí skalp během tří dnů, jenže na kvalifikační výhry nad Eliasem Ymerem a bývalým šampionem Robertem Bautistou nenavázal. Proti nasazenému Alexanderovi Bublikovi přitom začal skvěle.

V úvodním dějství ztratil jen čtyři body na podání, dvakrát prorazil servis soupeře a po 34 minutách šel do vedení. Ve druhé sadě však tahal za kratší konec, na returnu uhrál pouhé tři body (dva po dvojchybě) a v šesté hře zaváhal na podání.

V rozhodujícím setu se mu dvakrát podařilo zlikvidovat manko brejku, nejprve za stavu 2:3 a poté ve 12. hře, přičemž v té předchozí vlastními chybami Bublikovi brejk doslova naservíroval. Ve vyrovnaném tie-breaku vedl 5:4, ale ruský rodák si pomohl dvěma dělovými servisy a po chybě Macháče z forhendu se mohl radovat z vítězství.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Macháč debutoval v Dubaji před rokem. Také tehdy zvládl dvoukolovou kvalifikaci a své působení zakončil těsnou porážkou v prvním kole hlavní soutěže (s Novakem Djokovičem) po prohraném tie-breaku rozhodujícího dějství.

Rodák z Berouna si mohl na dubajské pětistovce zahrát o své čtvrté čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a první na akcích větších než ATP 250. Mezi nejlepší osmičku prošel loni v Houstonu a Stockholmu a letos v Marseille, v ani jednom případě se do semifinále nedostal.

Na druhé prestižní akci na Blízkém východě startují z Čechů ještě Jakub Menšík a Jiří Lehečka, oba do turnaje vstoupí v úterý. Menšík měl původně hrát kvalifikaci, nicméně před týdnem v Dauhá se senzačně probojoval až do finále a v Dubaji může účinkovat přímo v hlavní soutěži, jelikož během startu kvalifikačních bojů stále působil v Kataru.

Výsledky turnaje ATP 500 v Dubaji