Djokovič: Na Roland Garros chci hrát nejlepší tenis. Snad se dostanu do špičkové formy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič: Na Roland Garros chci hrát nejlepší tenis. Snad se dostanu do špičkové formy

Novak Djokovič doufá v brzký návrat formy.
Novak Djokovič doufá v brzký návrat formy.Reuters
Novak Djokovič (35) po neúspěšném vstupu do antukové sezony věří, že se dostane včas do vrcholné formy, aby mohl na Roland Garros usilovat o rekordní 23. grandslamový titul. V pátek podlehl v Banja Luce v srbském duelu Dušanu Lajovičovi (32), se kterým v předchozích dvou vzájemných zápasech ztratil pouze čtyři gamy, a stejně jako předtím v Monte Carlu vypadl po druhém duelu. Na nejpomalejším povrchu tak má první tenista světového žebříčku letos zápasovou bilanci 2:2.

"Já doufám, že do Roland Garros se dostanu do špičkové formy. Chci tam hrát svůj nejlepší tenis," řekl Djokovič po vyřazení v Bosně a Hercegovině. Po nepřesvědčivých výkonech, k nimž patřil i vydřený vítězný zápas z předchozího kola proti Lucovi van Asschemu z Francie, ale nepropadá panice. "V předchozích sezonách jsem měl vždy neuspokojivý a pomalý start na antuce a pak jsem hrál mnohem lepší tenis. Doufám, že letos zopakuji stejný vzorec," dodal dvojnásobný vítěz French Open. Druhý grandslam sezony začne 28. května.

Sestřih zápasu Djokovič – Lajovič
Livesport CZ

Proti Lajovičovi nedokázal využít obvyklý zabijácký instinkt. Z celkem 16 brejkbolů využil jediný a více než dvouhodinovou bitvu prohrál 4:6, 6:7. "Lajovič hrál dobře. Na druhou stranu já hrál mnohem hůř, než jsem chtěl. Když budu hrát takhle, tak zápasy proti soupeřům s tak kvalitní hrou na tomto povrchu nemohu vyhrávat," připustil Djokovič.

Na kurtu se necítil dobře. "Měl jsem pomalé a mdlé nohy, netrefil jsem spoustu ran, údery šly úplně mimo. Občas se zadařilo, ale celkově jsem hrál pod svoji úroveň," dodal a burcoval se do další přípravy. "Pořád ještě zbývá (do French Open) několik týdnů na trénink a zápasy. A podmínky tam (v Paříži) jsou úplně jiné ve srovnání s Monte Carlem a Banja Lukou," dodal.