Euforii střídá zklamání. Monfilse z French Open vyřadila bolest zápěstí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euforii střídá zklamání. Monfilse z French Open vyřadila bolest zápěstí

Gaël Monfils na hlavním okruhu odstoupil z již 31. rozehraného turnaje.
Gaël Monfils na hlavním okruhu odstoupil z již 31. rozehraného turnaje.Profimedia
Gaël Monfils (36) den po úterní pětisetové emotivní výhře v 1. kole French Open z domácího grandslamu odstoupil. Do dnešního souboje se světovou šestkou Dánem Holgerem Runem (20) nenastoupí kvůli zranění pravého zápěstí.

Gaël Monfils celou kariéru laboruje se zdravotními problémy a jinak tomu není ani na jejím sklonku. Od loňského srpna nehrál sedm měsíců kvůli zranění paty, po návratu do turnajového kolotoče bojoval s bolestmi pravého zápěstí a ty se mu nyní vrátily během French Open.

Zkušený Francouz v noci z úterý na středu odehrál vítěznou pětisetovou bitvu v prvním kole se Sebastiánem Báezem a úspěch emotivně slavil. Tušil však, že zdravotně na tom není nejlépe a druhý den měl jasno. V turnaji pokračovat nemůže.

"Fyzicky se cítím docela dobře, ale mám problém se zápěstím. Včera jsem ho cítil v průběhu celého zápasu. Dnes jsme dělali maximum, abych mohl zítra hrát, ale riskoval bych zhoršení zranění," omluvil se zklamaný Francouz ve středu v noci na mimořádně svolané tiskové konferenci.

Na Roland Garros startoval pošestnácté v kariéře, jeho největším úspěchem je semifinále z roku 2008. V dalších letech byl ještě třikrát ve čtvrtfinále, naposledy před devíti lety.

Blíží se konec kariéry?

Bývalý šestý hráč světa už několikrát prohlásil, že další zranění by mohlo znamenat konec kariéry. O budoucnosti ale nyní zatím nepromluvil. V nejbližších dnech může v Paříži naplno podporovat svou manželku Elinu Svitolinovou, která postoupila už do 3. kola ve dvouhře žen.

Monfils na hlavním okruhu odstoupil z již 31. rozehraného turnaje. Čtyřiadvacetikrát vzdal rozehrané utkání, nyní se posedmé omluvil mezi jednotlivými koly.

Dvacetiletý Holger Rune bude pokračovat za obhajobou čtvrtfinále po třídenním volnu až v sobotu zápasem proti vítězi duelu mezi Italem Andreou Vavassorim a Argentincem Genarem Olivierim.