French Open startuje. Šwiatekovou může sesadit Sabalenková, zahraje si také 12 Češek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
French Open startuje. Šwiatekovou může sesadit Sabalenková, zahraje si také 12 Češek
Iga Šwiateková je favoritkou French Open.
Iga Šwiateková je favoritkou French Open.Profimedia
V neděli startuje hlavní soutěž antukového grandslamu French Open. Herní pole vede světová jednička a loňská vítězka Iga Šwiateková (21). Mezi další největší favoritky se řadí Aryna Sabalenková (25), Jelena Rybakinová (23) a Barbora Krejčíková (27). V hlavní soutěži se představí dalších 11 českých zástupkyň v čele s Petrou Kvitovou (33). O pohár Suzanne Lenglenové se bude bojovat od 28. května do 10. června.

Mezi nasazenými z českých tenistek figurují kromě Kvitové ještě Karolína Plíšková a Marie Bouzková. Ty v hlavní soutěži doplňují Linda Nosková, Karolína Muchová, Linda Fruhvirtová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a kvalifikantky Brenda Fruhvirtová se Sárou Bejlek.

Z hráček, které byly přihlášeny do hlavní soutěže, do Paříže nedorazily Paula Badosaová, Jennifer Bradyová, Ajla Tomljanovicová, Amanda Anisimovová, Darja Savilleová, Patricia Maria Tigová, Emma Raducanuová ani Alison Van Uytvancková.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely domácí Kristina Mladenovicová, Diane Parryová, Clara Burelová, Selena Janicijevicová, Jessika Ponchetová, Leolia Jeanjeanová, Američanka Emma Navarrová a Australanka Kimberly Birrellová.

Šwiatekovou může z tenisového trůnu sesadit jedině Sabalenková. Celková dotace turnaje činí 49,6 milionu eur (cca 1,17 miliardy českých korun). Vítěz získá šek v hodnotě 2,3 milionu eur (cca 54,4 milionu českých korun) a připíše si 2 000 bodů do žebříčku WTA.