Menšík odložil debut na Roland Garros, před duelem s Ruudem se z Paříže odhlásil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Menšík odložil debut na Roland Garros, před duelem s Ruudem se z Paříže odhlásil

Menšík si musí na premiéru na pařížské antuce minimálně rok počkat.
Menšík si musí na premiéru na pařížské antuce minimálně rok počkat.Profimedia
Jakub Menšík (18) se dva dny před zahájením hlavní soutěže odhlásil z French Open, na kterém měl při své premiéře vyzvat dvojnásobného finalistu a světovou sedmičku Caspera Ruuda (25). Český teenager v posledních týdnech úspěšně složil maturitní zkoušku, ale také laboroval se zraněním pravého předloktí.

Menšík během jara laboroval se zraněním pravého předloktí a také s ohledem na maturitní zkoušku na gymnáziu Jiřího Wolkera v Prostějově, kterou již velmi úspěšně složil, se na antuce představil jen na dvou turnajích Masters. V Madridu po skalpu Grigora Dimitrova vzdal kvůli obnoveným bolestem ruky duel třetího kola a v Římě pak po nepovedeném výkonu vypadl v prvním kole.

A zdá se, že zdravotní potíže 18letého českého mladíka trápí dál. V pátek vpodvečer pořadatelé French Open oznámili, že nejmladší člen v TOP 200 se z antukového grandslamu odhlásil. V prvním kole přitom měl svést prestižní souboj s finalistou posledních dvou ročníků Norem Ruudem.

"Jakubovi aktuální zdravotní stav neumožňuje hrát na sto procent. Jakub i celý tým děláme vše pro to, aby se mohl brzy zase vrátit na kurty," řekl ČTK trenér Tomáš Josefus.

Menšík dosud startoval na dvou grandslamech a na obou prošel kvalifikací i si následně připsal minimálně jednu výhru v hlavní soutěži. Loni při premiéře na US Open vypadl až ve třetím kole s Američanem Taylorem Fritzem, letos v lednu na Australian Open skončil ve druhém kole po pětisetové bitvě s Hubertem Hurkaczem.

I díky dubnovému finále v Dauhá, kde si proti Andreji Rubljovovi připsal první skalp člena TOP 10, či třetímu kolu na Masters v Madridu figuruje ve světovém žebříčku již na 76. místě a pro Roland Garros si zajistil účast přímo v hlavní soutěži. Na premiéru na pařížské antuce si však musí minimálně rok počkat.

Zranění vyřadilo už tři Čechy

Menšík je dalším českým tenistou, který musel účast na druhém grandslamovém turnaji sezony vzdát. Kvůli únavové zlomenině bederního obratle nebude startovat ani tuzemská jednička Jiří Lehečka, Karolína Muchová nebude obhajovat finále kvůli operaci zápěstí a Petra Kvitová nehraje kvůli těhotenství. 

Jediným českým mužským zástupcem v hlavní soutěži bude Tomáš Macháč, který se utká v 1. kole s Portugalcem Nunem Borgesem.  V ženském pavouku je šest Češek - Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Linda Nosková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Karolína Plíšková.