Los French Open: Nadal vyzve v prvním kole Zvereva, Menšíka čeká hned na úvod Ruud

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Los French Open: Nadal vyzve v prvním kole Zvereva, Menšíka čeká hned na úvod Ruud

French Open začíná už v neděli.
French Open začíná už v neděli.Profimedia
Pořádně těžký los letošního French Open vyfasoval Jakub Menšík (18), který hned na úvod vyzve finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda. Ještě horší to má rekordman turnaje Rafael Nadal, antukový král se v prvním kole utká s jedním z největších favoritů Alexanderem Zverevem. Karolína Plíšková (32) loni začala proti Sloane Stephensové a těžký los má i tentokrát, Markéta Vondroušová (24) a Kateřina Siniaková (28) jsou ve stejné části pavouka a mohou se potkat už ve třetím kole. V hlavní soutěži se představí osm Čechů.

V Paříži byl odpoledne rozlosován letošní ročník French Open. Hlavní soutěž odstartuje v neděli 26. května, ženské finále je na programu v sobotu 8. června a mužské o den později. První soupeře zná většina z osmi českých zástupců. Tituly obhajují světové jedničky Novak Djokovič a Iga Šwiateková.

Jakub Menšík odstartuje svou premiéru na French Open soubojem s velmi těžkým protivníkem, a sice světovou sedmičkou a finalistou posledních dvou ročníků Casperem Ruudem. Mnohem snazšího soupeře pro první kolo má Tomáš Macháč, který se utká s Nunem Borgesem.

Ještě těžší los než teenager Menšík vyfasoval se 14 triumfy rekordman turnaje Rafael Nadal, který se French Open s největší pravděpodobností zúčastní naposledy. Antukový král vyzve jednoho z největších favoritů a nasazenou čtyřku Alexandera Zvereva. Jedním ze šlágrů prvního kola bude také souboj veteránů mezi Andym Murraym a bývalým šampionem Stanem Wawrinkou.

Novak Djokovič zahájí obhajobu titulu a útok na čtvrtý triumf v tomto dějišti duelem s domácí divokou kartou Pierrem-Huguesem Herbertem. Srb je ve stejné polovině se Zverevem, druhé semifinále by mohlo nabídnout zápas mezi Carlosem Alcarazem a Jannikem Sinnerem.

Čtvrtfinálové dvojice mohou být následující. Djokovič se může potkat s Ruudem, Zverev s Daniilem Medveděvem, Andrej Rubljov s Alcarazem a Hubert Hurkacz se Sinnerem.

Mezi nasazené se vešly čtyři české tenistky. Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, která je na grandslamech poprvé mezi nasazenými, se mohou potkat už ve třetím kole. Bývalá finalistka Vondroušová začne proti Rebece Masárové, Siniaková si musí počkat na soupeřku z kvalifikace. Linda Nosková změří síly s Harriet Dartovou a šampionka ročníku 2021 Barbora Krejčíková nastoupí proti Viktoriji Golubicové.

Karolína Plíšková a Marie Bouzková vyzvou nasazené soupeřky. Plíšková loni narazila v prvním kole na bývalou finalistku Sloane Stephensovou a těžký los má i tentokrát, jelikož ji čeká loňská čtvrtfinalistka Elina Svitolinová. Bouzková bude čelit Veronice Kuděrmetovové z Ruska.

Iga Šwiateková odstartuje obhajobu proti někomu z kvalifikace, ve druhém kole může potkat bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou a ve čtvrtfinále Vondroušovou. Aktuální světová jednička je ve stejné půlce jako Coco Gauffová, ve druhé jsou Aryna Sabalenková a Jelena Rybakinová.

Čtvrtfinále by mohly obstarat Šwiateková s Vondroušovou, Gauffová s Ons Jabeurovou, Qinwen Zheng s Rybakinovou a Maria Sakkariová se Sabalenkovou.

Z Čechů do francouzské metropole vůbec nedorazili těhotná Petra Kvitová, loňská finalistka Karolína Muchová zotavující se po operaci zápěstí ani Jiří Lehečka, který léčí únavovou zlomeninu obratle.