V Římě ladí formu na Paříž. Djokovič cítí, že by na Roland Garros mohl být nejlepší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Římě ladí formu na Paříž. Djokovič cítí, že by na Roland Garros mohl být nejlepší

Djokovič se na grandslam v Paříži těší.
Djokovič se na grandslam v Paříži těší.AFP
Světová jednička Novak Djokovič (36) věří, že na French Open bude ve špičkové formě. Srbský tenista doufá, že se mu podaří ideálně naladit na antukový grandslam během turnaje v Římě, který pro něj začíná v pátek.

Bělehradský rodák na tiskové konferenci v Římě uvedl, že se soustředí na Paříž a olympijské hry a že měl strategické důvody, proč vynechal nedávný turnaj v Madridu. "Nebylo to součástí plánu. V plánu bylo přijet sem. To je v podstatě všechno," řekl Djokovič.

Lídr žebříčku ATP, který 22. května, tedy těsně před French Open, oslaví 37. narozeniny, vyjádřil naději, že se mu podaří podat lepší výkon než na posledním turnaji Masters v Monte Carlu, kde prohrál v semifinále s Casperem Ruudem.

"Jsem na dobré cestě dosáhnout na vrchol Roland Garros v Paříži. Doufám, že v Římě zahraji lépe než v Monte Carlu. Vždycky je přáním dostat se daleko, ale uvidíme," řekl srbský tenista, jehož prvním soupeřem v Itálii bude Corentin Moutet.

Jako nejvýše nasazený hráč, který Italian Open vyhrál šestkrát, má v prvním kole volno. Prodloužení akce na téměř dva týdny podle něj ovlivnilo výběr několika dalších termínů.

"Je to jiný koncept, poprvé jsou Řím a Madrid téměř dvoutýdenní akce, stejně jako Indian Wells a Miami. Pokud na turnaji postoupíte, máte více času na regeneraci mezi zápasy, což si myslím, že je užitečné."

Djokovič pokračuje v přestavbě svého týmu. Na několik týdnů v této sezoně znovu najal bývalého fyzioterapeuta Miljana Amanoviče, který pro tenistu pracoval v letech 2007 až 2017 a znovu v letech 2018 až 2022. Srb v posledních měsících propustil několik zaměstnanců včetně trenéra Gorana Ivaniševiče a reklamního týmu.

"Jsem zastáncem toho, aby měl člověk kolem sebe kvalitní tým a prostředí, aby měl lidi, kteří jsou odborníky ve svém oboru a mají zkušenosti, znalosti a rozumí i psychologii. Vědí, jak vás emočně oslovit, když potřebujete pomoc. Na okruhu spolu trávíte hodně času. Vídáte se s nimi mnohem častěji než s rodinou, zejména když jste mladší a cestujete doslova každý týden v roce," vysvětlil.