Nekalendářní Grand Slam nebude. Krejčíková se Siniakovou vypadly na French Open v 1. kole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nekalendářní Grand Slam nebude. Krejčíková se Siniakovou vypadly na French Open v 1. kole

Krejčíková se Siniakovou další triumf z Roland Garros nepřidají.
Krejčíková se Siniakovou další triumf z Roland Garros nepřidají.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) i Kateřina Siniaková (27) vypadly na French Open v prvním kole dvouhry a společně nečekaně skončily hned na úvod deblové soutěže. Nasazené jedničky, které nemohly loni kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na Covid obhajovat titul, nestačily 6:3, 2:6, 2:6 na norsko-japonskou dvojici Ulrikke Eikeriová (30), Eri Hozumiová (29). Přišly tak o šanci zkompletovat nekalendářní Grand Slam a také o letošní neporazitelnost.

Krejčíková/Siniaková – Eikeriová/Hozumiová 6:3, 2:6, 2:6

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou nejúspěšnějším deblovým párem posledních let, druhá jmenovaná dokonce figuruje na prvním místě žebříčku. Společně ovládly už 15 turnajů a z toho sedmkrát triumfovaly na grandslamech, navíc na loňském US Open zkompletovaly kariérní Grand Slam.

A další obrovský úspěch byl na spadnutí na letošním French Open, kde loni nemohly kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na Covid obhajovat titul. České duo ovládlo poslední čtyři majory, kterých se zúčastnilo, a v areálu Rolanda Garrose mělo možnost dosáhnout na nekalendářní Grand Slam: dobýt čtyři grandslamy po sobě, ale ne v rámci jedné sezony.

Vítězky letošního Australian Open a WTA 1000 v Indian Wells a největší favoritky však nečekaně skončily hned v prvním kole na Ulrikke Eikerové a Eri Hozumiové a až ve 12. letošním duelu našly přemožitelky.

Do zápasu přitom vstoupily výborně, v úvodní sadě nečelily jedinému brejkbolu a díky brejku ze třetí hry šly do vedení. Od druhého dějství však začala mít Siniaková, která se vrací po dlouhé zdravotní pauze, potíže a potřebovala návštěvu fyzioterapeuta. Nasazené jedničky pak ve zbytku utkání uhrály už jen čtyři gamy.

Siniaková může kvůli brzkému vyřazení přijít o post světové jedničky. V případě triumfu ji v čele vystřídá Jessica Pegulaová, jež startuje po boku krajanky Cori Gauffové. Američanky obhajují loňské finále.

Výsledky čtyřhry žen na French Open