Favoritka končí bez boje. Rybakinová kvůli nemoci odstoupila z French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Favoritka končí bez boje. Rybakinová kvůli nemoci odstoupila z French Open

Jelena Rybakinová před sobotním zápasem třetího kola ze soutěže odstoupila.
Jelena Rybakinová před sobotním zápasem třetího kola ze soutěže odstoupila.Profimedia
Jedna z největších favoritek French Open Jelena Rybakinová (23) před sobotním zápasem třetího kola ze soutěže odstoupila. Kazašská tenistka se omluvila kvůli nemoci a bez boje do osmifinále "pustila" Španělku Saru Sorribesovou (26).

Sorribesová –⁠ Rybakinová / postup bez boje

Jelena Rybakinová loni ovládla Wimbledon, letos byla ve finále Australian Open a nyní patřila mezi velké favoritky i na French Open, neboť ovládla prestižní generálku v Římě a stala se teprve šestou hráčkou od roku 2009, která vyhrála grandslam nebo turnaj WTA 1000 na všech třech površích.

V Paříži na vítězné vlně pokračovala, když ve dvou setech vyřadila české teenagerky Brendu Fruhvirtovou i Lindu Noskovou a svou neporazitelnost protáhla na osm utkání.

Do dalších bojů už ale 23letá Kazaška nezasáhne. Před dnešním utkání třetího kola se Španělkou Sarou Sorribesovou ze soutěže odstoupila kvůli nemoci a vysokým horečkám.

"Už dvě noci jsem pořádně nespala a měla vysoké horečky. Dnes jsem se zkoušela rozehrát, ale cítím, že odstoupení je správné rozhodnutí. Bylo by strašně těžké hrát v kombinaci mého stavu a zdejších podmínek," oznámila světová čtyřka a předloňská čtvrtfinalistka na tiskové konferenci. 

"Jsem hodně zklamaná, že nejsem schopná hrát, ale takový je život.  Jednou jste nahoře, jednou dole. Chtěla jsem dnes odevzdat stoprocentní výkon, ale k němu mám teď hodně daleko," litovala moskevská rodačka, jež už několik let reprezentuje Kazachstán. 

"Mluvila jsem s doktorem a říkal, že tu v Paříži řádí nějaká viróza. Myslím, že mi s mou alergií selhal imunitní systém a něco jsem chytla," uvedla. "Přijela jsem na turnaj pozitivně naladěná, ale nikdy nevíte, jak se budete cítit. Je to smůla. Pokusím se z toho dostat a co nejlépe se připravit na travnatou část sezony," dodala. 

Rybakinová odstoupila z rozehraného turnaje už potřetí v sezoně. Kvůli bolestem zad v únoru nenastoupila k osmifinále v Dubaji, v dubnu pak ze stejného důvodu vzdala rozehraný zápas druhého kola na antuce ve Stuttgartu.

I přes brzké odstoupení má velkou šanci, že se ve světovém žebříčku posune poprvé na 3. místo. Připravit ji o něj může jen Tunisanka Ons Džabúrová v případě pařížského triumfu.

27letá Španělka Sorribesová tak přišla o svůj teprve druhý zápas ve 3. kole grandslamového turnaje a bez boje postoupila do svého prvního osmifinále. V něm se utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Jekatěrinou Alexandrovovou.