Tennis Tracker: Badosaová vynechá Roland Garros, přivodila si únavovou zlomeninu obratle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Badosaová vynechá Roland Garros, přivodila si únavovou zlomeninu obratle

Paula Badosaová bude na French Open chybět.
Paula Badosaová bude na French Open chybět.@paulabadosa
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 25. května?
Moment dne ATP ze zápasu Ivaška – Fritz
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Burelová a Peraová
Livesport CZ

22:04 – Casper Ruud na desátém ze 12 letošních turnajů nevyhrál víc jak jeden zápasů. Poprvé v kariéře našel přemožitele na antuce v Ženevě, kde v dnešním čtvrtfinále podlehl 6:3, 6:7, 4:6 Chilanu Nicolasi Jarrymu a neobhájí tak triumfy z předchozích dvou let.

Sestřih zápasu Ruud – Jarry
Livesport CZ

21:27 – Sloane Stephensová v marockém Rabatu udolala po téměř třech hodinách boje 6:7, 6:3, 7:6 krajanku Peyton Stearnsovou a po dvou letech postoupila do semifinále antukového turnaje WTA. O třetí antukové finále a první od Roland Garros 2018 si třicetiletá Američanka zahraje s Italkou Luciou Bronzettiovou.

Sestřih zápasu Stearnsová – Stephensová
Livesport CZ

19:22 – Šampion z roku 2019 Alexander Zverev na antuce v Ženevě vyhrál i šestý zápas. Ve čtvrtfinále s Yibingem Wu se na vítězství příliš nenadřel, už za stavu 4:1 mu soupeř vzdal. O první finále od loňského května se Němec, který se na začátku sezony vrátil na kurty po vleklých zdravotních potížích, utká s dvojnásobným norským obhájcem titulu Casperem Ruudem, nebo Chilanem Nicolasem Jarrym.

18:48 – "Ke konci to bylo trochu složitější, ale jsem rád, že jsem dokázal zůstat v klidu. Tommy je můj dobrý přítel, takže jsem věděl, že to bude dobrá bitva od nás obou," prohlásil Nakashima po vítězném zápase s Paulem.

Pozápasový ohlas Nakashimy
Livesport CZ

18:12 – Brandon Nakashima pokračuje v Lyonu v nejpovedenější letošním představení. Ve čtvrtek ve svém prvním čtvrtfinále na antukovém podniku ATP porazil 6:3, 7:6 třetího nasazeného krajana Tommyho Paula a postoupil mezi kvarteto nejlepších. O celkově čtvrté finále si zahraje s domácím mladíkem Arthurem Filsem. Ten postoupil poté, co se jeho sok Félix Auger-Aliassime před zápasem pořadatelům omluvil kvůli problémům s ramenem.

Sestřih zápasu Paul – Nakashima
Livesport

17:49Lucia Bronzettiová nedala na turnaji v marockém Rabatu žádnou šanci Američance Alycie Parksové, zvítězila 6:2, 6:0 a po hodině a 19 minutách slaví postup do semifinále.

Sestřih zápasu Bronzettiová – Parks
Livesport CZ

17:00 – Julia Rieraová pokračuje v marockém Rabatu ve fenomenálním debutu na nejvyšším okruhu. Dvacetiletá Argentinka porazila po Kristině Mladenovicové a Majar Šarífové i Julii Putincevovou a po setech 5:7, 6:4, 6:2 prošla do semifinále. Její další soupeřkou bude Julia Grabherová (H2H 0:0), také Rakušanka se popere o své první finále na této úrovni.

16:15 – "Snažil jsem se do třetího setu resetovat a vstoupit do něj s velkou energií. Letos jsem vyhrál spoustu zápasů na tři sety, takže jsem měl velké sebevědomí," řekl po zápase Norrie.

15:47 – Cameron Norrie v Lyonu stejně jako před rokem porazil ve čtvrtfinále ve třech setech Sebastiána Báeze, tentokrát poměrem 6:2, 2:6, 6:1, a pokračuje v obhajobě loňského triumfu a v útoku na třetí finále v řadě v tomto dějišti. V semifinále ho čeká souboj s dalším argentinským zástupcem Franciscem Cerúndolem (H2H 1:1), také jeho tady loni vyřadil.

Sestřih zápasu Norrie – Báez
Livesport CZ

15:44 – Anastasia Pavljučenkovová byla ve Štrasburku dvakrát jediný míček od postupu do svého prvního semifinále od finálové účasti na předloňském French Open. Bývalá světová jedenáctka ale dva mečboly na servisu nevyužila a s Lauren Davisovou nakonec prohrála 6:1, 6:7, 0:6. Američanka bude o své páté finále na akcích WTA a první mimo betony usilovat proti další ruské tenistce Anně Blinkovové (H2H 1:1).

14:41 – Letošní ročník French Open zná už i los mužské dvouhry. Jiří Veselý se utká s předloňským finalistou a světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem a Jiří Lehečka vyzve nasazeného Jana-Lennarda Struffa. Carlos Alcaraz i Daniil Medveděv mají v prvním kole kvalifikanta, či lucky losera. Novak Djokovič začne proti Aleksandarovi Kovacevicovi a je ve stejné polovině jako Alcaraz.

14:26 – V Paříži byl rozlosován pavouk ženské dvouhry letošního ročníku French Open. V hlavní soutěži bude startovat minimálně 10 českých tenistek a všechny znají svou soupeřku pro první kolo. Z kvalifikace mohou postoupit Brenda Fruhvirtová se Sárou Bejlek. Obhájkyně titulu a světová jednička Iga Šwiateková začne proti Cristině Bucsaové. Více informací naleznete v článku.

14:09 – Taylor Fritz zahájil svůj debut v Ženevě obratem proti krajanovi Marcosovi Gironovi, ovšem ve čtvrtfinále ztratil jen pět bodů na vlastním podání a za pouhých 52 minut zničil 6:1, 6:2 Ilju Ivašku. Na své premiérové antukové finále napříč všemi okruhy bude útočit proti Christopherovi O'Connelovi, či Grigorovi Dimitrovovi.

14:00 – Jana Sizikovová byla zbavena obvinění z ovlivňování zápasů kvůli sázkám. Agentuře Reuters to oznámil právník osmadvacetileté deblistky Frederic Belot. Rusku na Roland Garros v roce 2021 zadržela policie kvůli podezření z korupce a organizovaných sázek. Důvodem bylo vyřazení ruské tenistky spolu s Američankou Madison Brengleovou v prvním kole čtyřhry na French Open o rok dříve.

13:54 – Francisco Cerúndolo zlikvidoval v Lyonu manko setu a brejku a Jacka Drapera, který si zahrál své první čtvrtfinále na antukových turnajích ATP, zdolal 4:6, 6:4, 6:3. Nasazeného Argentince tak čeká v pátek první letošní semifinále, o třetí finále se utká s obhájcem titulu Cameronem Norriem, nebo krajanem Sebastiánem Báezem.

13:50 – "Dnes jsme musela být co nejagresivnější, hrát míře brzy a chodit na síť, kdykoliv to šlo. Ona mi dělala spoustu problémů rotovanými a podsekávanými údery a já jsem se tomu musela přizpůsobit," vyprávěla po vítězství nad Navarrovou Blinkovová.

Pozápasový ohlas Blinkovové
Livesport CZ

13:41 – Anna Blinkovová zastavila ve Štrasburku po setech 6:4, 6:4 Emmu Navarrovou a zvládla své první čtvrtfinále na turnajích WTA mimo tvrdé povrchy. Čtyřiadvacetiletá Ruska bude o své druhé finále, první od říjnového triumfu v Kluži, bojovat s krajankou Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Lauren Davisovou.

Sestřih zápasu Blinkovová – Navarrová
Livesport CZ

13:22 – Martina Trevisanová svůj jediný dosavadní triumf na okruhu WTA neobhájila. Nasazená jednička vzdala po prohrané úvodní sadě (3:6) čtvrtfinále v marockém Rabatu a poslala Julii Grabherovou do jejího prvního semifinále na této úrovni. Šestadvacetiletá Rakušanka v něm narazí na Julii Rieraovou, nebo Julii Putincevovou.

12:39 – Paula Badosaová se po lednovém Australian Open nezúčastní ani blížícího se Roland Garros. Španělka si na turnaji v Římě přivodila únavovou zlomeninu obratle L4 v bederní páteři, jejíž léčba obvykle trvá osm až 12 týdnů. Bývalá světová dvojka tak může přijít i o slavný Wimbledon, který startuje na začátku července.

6:14 – Ve čtvrtek pokračují kvalifikační boje na Roland Garros, o účast v hlavní fázi francouzského grandslamu bojuje 12 tenistek a 14 tenistů. Mezi muži se pokusí prokousat mezi elitu Radu Albot, mezi ženami například Camila Osoriová.