Tennis Tracker: Na French Open pokračují kvalifikační bitvy, Svrčina v Paříži končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Na French Open pokračují kvalifikační bitvy, Svrčina v Paříži končí

O účast v hlavní fázi Roland Garros 2023 se ve středu popere 62 mužů a 64 žen.
O účast v hlavní fázi Roland Garros 2023 se ve středu popere 62 mužů a 64 žen.rolandgarros.com
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 24. května?
Moment dne ATP ze zápasu Paul –⁠ Barrere
Livesport CZ
Moment dne WTA předvedly Rachimovová a Parksová
Livesport CZ

20:53 –⁠ "J.J. je velice agresivní hráč, proti kterému se hraje velmi těžko, je to hodně těžký soupeř. Zápas jsem začal dobře, brzy jsem měl brejkbol a jeden také na konci. Naštěstí," prohlásil Ruud po výhře nad Wolfem.

Pozápasový ohlas Ruuda
Livesport CZ

20:06 –⁠ Casper Ruud zvládl na antukovém turnaji ATP 250 v Ženevě i svůj 9. zápas. Norský vítěz posledních dvou ročníků odstartoval letošní generálku na French Open výhrou 6:3, 7:5 nad Američanem Jeffreym Wolfem.

Sestřih zápasu Ruud –⁠ Wolf
Livesport CZ

19:57 –⁠ Světová desítka Félix Auger-Aliassime vstoupil do antukového turnaje ATP 250 v Lyonu očekávanou výhrou, se španělským kvalifikantem Pablem Llamasem si poradil 7:5, 6:2 a přerušil sérii tří porážek. Ve čtvrtfinále se kanadský finalista z roku 2019 střetne s domácím teenagerem Filsem

19:30 –⁠ Julia Rieraová na antuce v marockém Rabatu prožívá povedenou premiéru na okruhu WTA. Z menších podniků ITF rozjetá dvacetiletá Argentinka zdolala po dvou a půl hodinách boje 7:5 7:5 Egypťanku Majar Šarífovou, navázala na skalp Kristiny Mladenovicové a postoupila do čtvrtfinále. V něm 195. hráčka světa vyzve Kazašku Julii Putincevovou.

19:23 –⁠ Mikael Ymer byl ve druhém kole antukového turnaje ATP 250 v Lyonu diskvalifikován, v zápase proti domácímu Arthuru Filsovi se mu stalo osudným neudržení nervů po ztrátě servisu za stavu 5:5. Po 11. gamu, během kterého rozhodčí odmítl zkontrolovat sporný dopad míčku, rozmlátil raketu o umpire a generálka na Roland Garros tím pro 24letého švédského tenistu skončila.

17:57 – Alycia Parksová si v marockém Rabatu zahraje své třetí čtvrtfinále na turnajích WTA a první mimo halové betony. Dvaadvacetiletá Američanka přehrála 6:4, 6:1 Kamillu Rachimovovou a o semifinále se popere s Luciou Bronzettiovou.

Sestřih zápasu Rachimovová –⁠ Parksová
Livesport CZ

17:41 – Taylor Fritz dorazil k debutu v Ženevě po překvapivých porážkách s Zhizhenem Zhangem a Yannickem Hanfmannem, ale další nezdar zatím nepřipustil. Pětadvacetiletý Američan vyhrál po setech 4:6, 6:2, 6:3 derby s Marcosem Gironem a dál usiluje o své první antukové finále na nejvyšší tour. Ve čtvrtfinále ho čeká souboj s Iljou Ivaškou.

17:16 – "Bylo zvláštní přijít a odehrát ze zápasu jen asi čtyři gemy. Věděl jsem, že se musím pořádně rozcvičit, extra intenzivně, a přijít na něj připravený. myslím, že jsem odvedl dobrou práci," prohlásil Paul po výhře nad Barrerem.

Pozápasový ohlas Paula
Livesport CZ

16:13 – Cameron Norrie si při posledních dvou startech v Lyonu zahrál finále a letos ve francouzské metropoli obhajuje loňský triumf. Druhý nasazený do turnaje vstoupil hladkou výhrou 6:3, 6:4 nad Davidem Goffinem a ve čtvrtfinále se stejně jako před rokem utká se Sebastiánem Báezem.

Sestřih zápasu Goffin – Norrie
Livesport CZ

16:08 – Tommy Paul si na antuce v Lyonu v utkání dohrávaném z úterý poradil s domácím hráčem Gregoirem Barrerem a o postup do semifinále se utká s Brandonem Nakašimou.

Sestřih zápasu Paul – Barrere
Livesport CZ

15:58 – Šampionka ročníku 2018 Anastasia Pavljučenkovová vyhrála i třetí vzájemný souboj s Magdou Linetteovou ve dvou setech, nasazenou jedničku porazila ve Štrasburku 6:3, 6:2 a poprvé od října 2021 postoupila do čtvrtfinále na hlavní tour. Bývalá světová jedenáctka, která loňskou sezonu ukončila kvůli problémům s kolenem už na začátku května a momentálně figuruje až na 424. místě, bude o první semifinále od finálové účasti na předloňském French Open usilovat proti Lauren Davisové.

Sestřih zápasu Linetteová – Pavljučenková
Livesport CZ

15:51 – Martina Trevisanová obhajuje v tomto týdnu v marockém Rabatu svůj jediný dosavadní triumf na turnajích WTA a stále neztratila set. Nejvýše nasazená se ale na středeční postup nadřela, kvalifikantku Janu Fettovou zdolala až po dvou a půl hodinách boje 7:5, 7:5. O první semifinále od loňského French Open si zahraje s Julií Grabherovou, která bude útočit na svou první semifinálovou účast na hlavním okruhu.

Sestřih zápasu Trevisanová – Fettová
Livesport CZ

15:43 – Barbora Palicová ani na druhý pokus tříkolovou kvalifikací grandslamových podniků neprošla. Devatenáctiletá Češka skončila stejně jako v lednu v Austrálii ve druhém kole, na French Open v něm nestačila 3:6, 4:6 na nasazenou trojku Arantxu Rusovou z Nizozemska. Více informací nejdete v článku.

15:26 – Ilja Ivaška zdolal na antuce v Lyonu 6:4, 4:6, 6:3 domácího Adriana Mannarina a zajistil si první čtvrtfinálovou účast od loňského září.

14:31 – Zdeněk Kolář si před rokem na French Open připsal své jediné dosavadní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšší tour, ale postup z kvalifikace do druhého kola hlavní fáze antukového grandslamu nezopakuje. Šestadvacetiletý Čech letos ztroskotal už ve druhém kole kvalifikačních bojů, se skvěle hrajícím Yannickem Hanfmannem prohrál 2:6, 4:6.

14:12Brenda Fruhvirtová na lednovém Australian Open debutovala na dospělých grandslamech a kvalifikaci může zvládnout i na probíhajícím French Open. Šestnáctiletá Češka ve středu přehrála 7:6, 6:1 Kathinku von Deichmannovou a v cestě do hlavní soutěže jí stojí už jen domácí Alice Robbeová.

13:44 – Bývalá světová trojka Elina Svitolinová se v dubnu vrátila po roční mateřské pauze a ve Štrasburku si zahraje své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od loňského března. Mezi osmičku nejlepších postoupila šampionka ročníku 2020 bez boje po odstoupení Erin Routliffeové. Na první semifinále na této úrovni od triumfu v srpnu 2021 v Chicagu bude útočit proti Varvaře Gračovové, nebo Seleně Janicijevicové.

12:55 – Sára Bejlek pokračuje v úspěšném debutu na dospělém French Open a může už na třetím grandslamu v řadě projít kvalifikací. Sedmnáctiletá Češka přehrála hladce 6:4, 6:1 Carol Zhaovou z Kanady a o místo v hlavní fázi antukového vrcholu sezony se utká s Ninou Radanovicovou, nebo Viktórií Hrunčákovou. Více informací nejdete v článku.

11:37 – Dalibor Svrčina si ani při své druhé účasti na French Open nezahraje hlavní soutěž. Dvacetiletý Čech vyřadil v prvním kole Leandra Riediho, ale na dalšího švýcarského zástupce Dominica Strickera už nestačil a po setech 4:6, 1:6 pro něj turnaj skončil.

6:34 – Neuvěřitelných 63 zápasů má na programu během středečního dne French Open. O účast v hlavní fázi antukového grandslamu se v Paříži porve 62 mužů a 64 žen.