Krizi nezlomila. Plíšková znovu nestačila na Baptisteovou, v Mexiku nevyužila mečbol

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krizi nezlomila. Plíšková znovu nestačila na Baptisteovou, v Mexiku nevyužila mečbol

Karolína Plíšková prohrála s Hailey Baptisteovou po téměř tříhodinovém boji.
Karolína Plíšková prohrála s Hailey Baptisteovou po téměř tříhodinovém boji.Profimedia
Trápení Karolíny Plíškové pokračuje. Již pět měsíců dlouhé čekání na sérii dvou výher po sobě neukončila ani na podniku WTA 1000 v Guadalajaře, byť byla dvakrát papírovou favoritkou. Ve druhém kole znovu po sedmi týdnech nestačila na Američanku ze druhé světové stovky Hailey Baptisteovou, v Mexiku prohrála po téměř tříhodinovém marném boji 6:7, 7:5, 6:7, přestože v prvním setu vedla 5:3, ve třetím 5:2 a měla i mečbol.

Plíšková –⁠ Baptisteová 6:7, 7:5, 6:7

Karolína Plíšková se za posledních pět měsíců představila na 11 turnajích a zaznamenala na nich pouhé čtyři výhry z 15 zápasů. Přes dvě soupeřky na jednom turnaji se dostala naposledy v dubnu ve Stuttgartu. 

Nelichotivou sérii neutnula ani v mexické Guadalajaře, kde si před dvěma lety zahrála Turnaj mistryň a tento týden na podniku kategorie WTA 1000 měla příznivý los. Využít ho k úspěchu a odrazu z hlubin svých možností se jí ovšem nepovedlo.

V neděli si sice poradila s deblovou specialistkou a až 589. hráčkou singlového pořadí Enou Šibaharovou, o den později ale druhé vítězství přidat nedokázala. Se 174. tenistkou světového žebříčku Hailey Baptisteovou prohrála po divokém průběhu 6:7, 7:5, 6:7.

Sestřih zápasu Plíšková – Baptisteová.
Livesport

Jednatřicetiletá rodačka z Loun 1. srpna ve Washingtonu utrpěla s o deset let mladší Američankou jednu z řady nečekaných letošních porážek, byť domácí soupeřce nadělila kanára. A nyní neuspěla ani v Mexiku, přestože ji od vítězství dělil jediný míček.

V prvním setu Plíšková vedla 5:3, ale v desáté hře poprvé zaváhala na servisu a v tie-breaku dějství ztratila. Druhou sadu urvala na svou stranu navzdory ztrátě vedení 3:0 a stavu 6:7 a 3:5 ziskem čtyř gamů v řadě. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V rozhodující sadě se česká tenistka dostala po obratu 0:2 do vedení 5:2 a v devátém gamu si vypracovala mečbol. Dobře rozehranou výměnu ale ukončila úderem do autu a přestože jí soupeřka darovala 15 bodů dvojchybou, nakonec po takřka třech hodinách boje padla 6:7, 7:5, 6:7.

Jednadvacetiletá Baptisteová zaznamenala svůj teprve čtvrtý skalp hráčky TOP 50 a už podruhé slaví proti aktuálně 36. hráčce světa Plíškové. Na okruhu WTA si připsala celkově 11. vítězství a vůbec poprvé v kariéře postoupila do třetího kola. O místo ve čtvrtfinále si zahraje ve středu s Francouzkou Caroline Garciaovou, nebo Aliaksandrou Sasnovičovou.

Dvojnásobnou grandslamovou finalistku a bývalou světovou jedničku Plíškovou teď čeká přesun do Asie na turnaje WTA 500 v Tokiu a WTA 1000 v Pekingu.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Guadalajaře