Bouzková v Hobartu končí ve druhém kole. Z generálky na Melbourne ji vyřadila Putincevová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková v Hobartu končí ve druhém kole. Z generálky na Melbourne ji vyřadila Putincevová

Marie Bouzková prohrála s Julií Putincevovou podruhé během tří měsíců.
Marie Bouzková prohrála s Julií Putincevovou podruhé během tří měsíců.AFP
Marie Bouzková (25) si čtvrtfinále i na druhém letošním turnaji nezahraje. Na podniku WTA 250 v Hobartu skončila ve druhém kole po porážce 4:6, 6:1, 3:6 s Julií Putincevovou (29), přestože soupeřku přestřílela na vítězné údery a získala stejný počet fiftýnů. S Kazaškou prohrála podruhé během čtvrt roku.

Bouzková – Putincevová 4:6, 6:1, 3:6

Marie Bouzková se v loňské sezoně dlouho trápila. Černé období zlomila až postupem do osmifinále Wimbledonu a na podzim v Nanchangu ji dokonce třikrát dělil jediný míček od druhého triumfu na okruhu WTA.

A na povedenou druhou polovinu loňské sezony, v jejímž závěru vyhrála 7 z 9 zápasů, navazuje solidními výkony i na začátku roku 2024. V Aucklandu došla do čtvrtfinále dvouhry a finále čtyřhry s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, další turnaj kategorie WTA 250 v Hobartu absolvovala s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Pětadvacetiletá Češka si na tasmánském ostrově poradila se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, ale ve druhém kole už nestačila na Julii Putincevovou. Tři měsíce poté, co na o čtyři roky starší Kazašku nestačila ve dvou setech v Pekingu, jí v Hobartu podlehla 4:6, 6:1, 3:6.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Julia Putincevová
Statistiky zápasu Marie Bouzková – Julia PutincevováLivesport

35. hráčka světa Bouzková v prvním setu pustila soupeřku do vedení 3:1 a ztrátu už smazat nedokázala. Druhou sadu naopak ovládla ziskem pět gamů za sebou. Ve třetím setu česká tenistka sice dvakrát smazala manko brejku, ale potřetí už zareagovat nedokázala.

Bouzková během dvě a čtvrt hodiny trvajícího utkání vyhrála stejný počet fiftýnů (88:88), zahrála více winnerů (33:24) a udělala stejný počet nevynucených chyb (29:29). Klíčové okamžiky ale zvládla lépe Putincevová. 

"Cítím se skvěle a moc všem děkuju za podporu, byla úžasná," řekla Putincevová v pozápasovém rozhovoru na kurtu. "Jen jsem se snažila bojovat o každý další míček a teď jsem nadšená, že si tady zahraju další zápas," dodala.

Putincevová navázala na předchozí třísetovou výhru nad Italkou Elisabettou Cocciarettovou, které utekla ze stavu z 0:6 a 0:4 i mečbolu. Ve čtvrtfinále se střetne s Číňankou Yue Yuan (h2h 0:0).

Mertensová – Schmiedlová 6:2, 6:3

Ve čtvrtfinále nechybí nejvýše nasazená Elise Mertensová, jež přehrála hladce 6:2, 6:3 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou. O postup do semifinále se belgická šampionka z let 2017 a 2018 utká po devíti letech s Nizozemkou Arantxou Rusovou (h2h 2:0).

Naopak ze hry venku je jiná bývalá šampionka Sofia Keninová. Americká vítězka Australian Open 2020, jež před pěti lety v Hobartu slavila svůj premiérový triumf na okruhu WTA, prohrála 6:7, 1:6 s domácí Darjou Savilleovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu