Teenagerka Šnajderová v Hua Hin slaví první triumf, ve finále zdolala obhájkyni titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Teenagerka Šnajderová v Hua Hin slaví první triumf, ve finále zdolala obhájkyni titulu

Šnaiderová ve finále uspěla na druhý pokus.
Šnaiderová ve finále uspěla na druhý pokus.Profimedia
Diana Šnajderová (19) na turnaji v thajském Hua Hin slaví první triumf na okruhu WTA. Ve finále ruská teenagerka uspěla na druhý pokus, když zdolala 6:3, 2:6, 6:1 loňskou šampionku Číňanku Lin Zhu (30).

Šnajderová – Lin Zhu 6:3, 2:6, 6:1

Diana Šnajderová do Hua Hin dorazila s letošní bilancí 0:3 a navíc hned na úvod čelila nasazené jedničce Magdě Linetteové. Polskou favoritku ale dokázala vyřadit a odrazila se k životnímu úspěchu.

Ve druhém kole jí vzdala bývalá světová dvojka Paula Badosaová ze Španělska, následně deklasovala Maďarku Dalmu Gálfiovou a počtvrté během sedmi měsíců se na okruhu WTA prodrala do semifinále. Ocitla se v něm v obklopení tří Číňanek, jejich početní převahou se ale zastrašit nenechala a nakonec absolvovala celý turnaj poprvé v kariéře bez porážky.

Zatímco své první finále loni v Ningbu nezvládla a proti favorizované Ons Jabeurové uhrála jen tři gamy, na druhý pokus už cestu k titulu našla. I když ve druhém setu proti Lin Zhu vypadla z tempa a od stavu 2:2 uhrála jen čtyři míčky, na rozhodující sadu se dokázala znovu zkoncentrovat a po dvou hodinách zvítězila 6:3, 2:6, 6:1.

"Atmosféra je tady jako na grandslamu, to vám nelžu. Tohle je pro mě grandslam, jsou tady skvělí lidé a je tu úžasná energie. Za rok se sem určitě vrátím," řekla šťastná šampionka, jež vyřadila všechny tři nejvýše nasazené hráčky. Kromě Linetteové a Lin Zhu v semifinále zastavila turnajovou trojku Xinyu Wang. 

Díky triumfu se Šnajderová vrátí do TOP 100. Figurovat bude na 73. místě třináct příček za svým maximem.

Statistiky zápasu Diana Šnajderová – Lin Zhu
Statistiky zápasu Diana Šnajderová – Lin ZhuLivesport

Lin Zhu se teprve loni v 29 letech dočkala prvního skalpu hráčky TOP 10, poprvé se přehoupla přes druhé kolo grandslamu a poprvé si zahrála finále turnaje WTA. Právě v Hua Hin ho rovnou přetavila v titul, stala se stabilní členkou TOP 100 a dokonce se premiérově usadila v elitní padesátce.

Tento týden v Thajsku se tak představila poprvé jako obhájkyně titulu, poslední krok ke zopakování loňského úspěchu ale udělat nedokázala a o místo v TOP 50 přijde. Přemožitelka Lindy Fruhvirtové z druhého kola hrála finále potřetí v kariéře.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin