Linda Fruhvirtová je letos poprvé ve 2. kole, v Thajsku porazila ruskou náhradnici

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Linda Fruhvirtová je letos poprvé ve 2. kole, v Thajsku porazila ruskou náhradnici

Linda Fruhvirtová se letos dostala do 2. kola až na čtvrtý pokus
Linda Fruhvirtová se letos dostala do 2. kola až na čtvrtý pokusAFP
Až na čtvrtém turnaji v nové sezoně se Linda Fruhvirtová (18) dočkala výhry v hlavní soutěži. V thajském Hua Hin česká teenagerka potvrdila roli favoritky proti Rusce Anastasii Tichonovové (23), která po neúspěchu v kvalifikaci nastoupila jako náhradnice místo Claire Liuové. O čtvrtfinále si zahraje s obhájkyní titulu Lin Zhu (30).

L. Fruhvirtová – Tichonovová 6:3, 6:1

Linda Fruhvirtová v září 2022 ovládla indickou Čennaí, v 17 letech slavila první titul na okruhu WTA a po osmifinále na loňském Australian Open krátce figurovala v TOP 50 světového žebříčku. Jenže v dalším průběhu loňské sezony si protrpěla sérii deseti porážek a podzimní semifinále v Ningbu či čtvrtfinále v Hongkongu byla jen slabou náplastí na černé období.

Ideálně česká teenagerka nevstoupila ani do roku 2024. Na prvních třech turnajích vyhrála pouze dva zápasy v kvalifikaci, jinak v Aucklandu, Hobartu i na Australian Open skončila hned v prvním kole.

Výhry v hlavní soutěži se dočkala až na čtvrtý pokus v thajském Hua Hin. Do podniku WTA 250 měla vstoupit soubojem s Američankou Claire Liuovou, ta se ale z turnaje krátce před zápasem odhlásila a Fruhvirtová si místo ní poradila s neúspěšnou kvalifikantkou Anastasií Tichonovovou

Osmnáctiletá Češka na začátku prvního vzájemného souboje hráček druhé světové stovky přišla o servis, ale povedl se jí okamžitý rebrejk a další brejkbol už o pět let starší Rusce nenabídla. Od stavu 3:3 získala 9 z 10 gamů a po 68 minutách hry zvítězila snadno 6:3, 6:1.

Statistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Anastasia Tichonovová
Statistiky zápasu Linda Fruhvirtová – Anastasia TichonovováLivesport

Pár hodin po úspěchu ve dvouhře Fruhvirtová marně usilovala o první letošní výhru ve čtyřhře. S Ruskou Dianou Šnaiderovou, která už v pondělí vyřadila nejvýše nasazenou Polku Magdu Linetteovou, neudržely vedení 7:5 a 5:2 a po nevyužití tří mečbolů v řadě podlehly čínské dvojici Hanyu Guo a Xinyu Jiang 7:5, 5:7, 2:10.

Prestonová – Lin Zhu 4:6, 5:7

Jediná Češka v soutěži singlistek Fruhvirtová si o postup do čtvrtfinále dvouhry a překonání loňského výsledku zahraje s druhou nasazenou obhájkyní titulu Lin Zhu (h2h 0:0). Třicetiletá Číňanka v Thajsku zahájila druhý pokus úspěšně obhájit titul z přechozího ročníku turnaje WTA výhrou 6:4, 7:5 nad Australankou Taylah Prestonovou, s níž Fruhvirtová před třemi týdny v melbournském Kooyongu prohrála přípravný zápas před Australian Open.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hua Hin