Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

Šwitateková porazila ve formě hrající Kosťukovou a je ve finále Indiana Wells.
Šwitateková porazila ve formě hrající Kosťukovou a je ve finále Indiana Wells.Profimedia
Světová jednička Iga Šwiateková (22) v semifinále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové (21) a zvítězila drtivě 6:2, 6:1. O svůj 8. titul z podniků WTA 1000 si zahraje s Marií Sakkariovou (28), která ukončila vítěznou sérii Coco Gauffové (20) na domácích betonech.

Šwiateková – Kosťuková 6:2, 6:1

Šwiateková na konci března v Dubaji prohrála semifinále s Annou Kalinskou a poprvé po 11 měsících a sérii 74 zápasů neuhrála set. V Indian Wells už ale zase vítězí a navíc přesvědčivě. S žádnou ze čtyř soupeřek neztratila víc jak čtyři gamy.

Polka v semifinále potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Kosťukové a postoupila do svého druhého finále v tenisovém ráji, kde bude usilovat o svůj 8. titul z podniků WTA 1000. Světová jednička si během zápasu neprohrála podání a mladé Ukrajince, která letos hraje v úžasné formě, povolila jen tři hry. 

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Gauffová – Sakkariová 4:6, 7:6, 2:6

Sakkariová vyhrála pod novým trenérem Davidem Wittem i pátý zápas. V prvním letošním semifinále přemohla domácí Gauffovou po náročné bitvě a ukončila její vítězné tažení na americké půdě. Řecká hráčka postoupila do finále a dorovnala zdejší maximum z roku 2022. 

První set rozhodla Sakkariová až v závěru ziskem tří gamů v řadě a navrch měla i v začátku druhého setu do stavu 5:2. Od té chvíle začala dominovat dvacetiletá Američanka, která otočila skóre, set získala v tie-breaku poměrem 7:5 a vynutila si rozhodující sadu. 

Ve třetím setu byla jasně lepší starší Sakkariová, která se velmi rychle oklepala ze ztráty podání v první hře rozhodujícího setu. Finalistka z roku 2022 získala 6 ze 7 následujících gamů a Gauffové, která ve středu oslavila 20. narozeniny, uštědřila první poražku na americké půdě po téměř roce.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

V repríze zdejšího finále z roku 2022 bude Sakkariová bojovat o druhý titul z akcí WTA 1000. Tehdy vyhrála Šwiateková ve dvou setech, ale vzájemnou bilanci vede světová devítka poměrem 3:2.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells