Livesport Prague Open se vrací na antuku, finále bude kvůli olympiádě už v pátek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport Prague Open se vrací na antuku, finále bude kvůli olympiádě už v pátek
Turnaj Livesport Prague Open se bude hrát na antuce.
Turnaj Livesport Prague Open se bude hrát na antuce.Profimedia
Červencový tenisový turnaj Livesport Prague Open se po čtyřech letech bude hrát znovu na antuce a jeho finále proběhne netradičně už v pátek 26. července. Důvodem změny jsou navazující olympijské hry, které začnou ve stejný den v Paříži.

"Vzhledem k tomu, že se náš turnaj koná krátce před olympiádou, domluvili jsme se s WTA, že letošní edici zase vrátíme na antukové dvorce," řekl ředitel turnaje Miroslav Malý. Také v Paříži se totiž počítá s červenou hlínou, turnaj pod pěti kruhy bude hostit grandslamový areál Rolanda Garrose. "Naším cílem je, aby i finalistky měly možnost osobně stihnout slavnostní zahájení her, které začne v pátek večer," dodal.

Ve Stromovce se proto bude hrát na čtyřech kurtech a i kvůli tomu by měly být eliminovány problémy s případným špatným počasím. Turnaj začne v sobotu 20. července kvalifikací a první zápasy úvodního kola se budou hrát už v neděli.

Ač se v Česku některé menší turnaje kvůli krizi Českého tenisového svazu musely rušit, Prague Open i díky partnerství se společností Livesport o zrušení neuvažoval. "Tenis máme rádi, spousta našich uživatelů ho sleduje a být u největšího tenisového turnaje v Česku je radost," sdělil Petr Vavrik, zástupce Livesportu, titulárního partnera turnaje.

Konkrétní jména hráček zatím ještě nejsou známa, organizátoři ale mají v plánu dát prostor mladým českým nadějím. "Počítáme se startem Sáry Bejlek, Terezy Valentové, Laury Samson, Dominiky Šalkové a Lucie Havlíčkové. Jejich start můžu potvrdit, neboť to jsou všechno hráčky našeho klubu," prozradil Malý.

Již dříve potvrdila comeback na kurty na Prague Opem Lucie Šafářová, která by měla hrát čtyřhru společně s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. "Včera jsme to ověřovali a obě s účastí počítají," přikývl Malý.

Na antuce se v Praze na kurtech pražské Sparty ve Stromovce hrálo naposledy v roce 2020 a tehdy se stala vítězkou Simona Halepová z Rumunska. Loni vyhrála na hardu Japonka Nao Hibinová, která ve finále přemohla Lindu Noskovou 6:4 a 6:1.