Novou jedničkou Livesport Prague Open je Bouzková, Krejčíková nedoléčila kotník

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Novou jedničkou Livesport Prague Open je Bouzková, Krejčíková nedoléčila kotník

Krejčíková kvůli poraněnému kotníku nedohrála utkání druhého kola Wimbledonu proti Andrejevové.
Krejčíková kvůli poraněnému kotníku nedohrála utkání druhého kola Wimbledonu proti Andrejevové.Profimedia
Nasazenou jedničkou letošního ročníku Livesport Prague Open bude nakonec loňská šampionka Marie Bouzková (25). Z největšího českého tenisového turnaje totiž v pátek odstoupila Barbora Krejčíková (27). Předloňská vítězka, která nestihla doléčit zranění kotníku z Wimbledonu, se tak rozhodla na doporučení lékařů.

Barbora Krejčíková prožívá od začátku antukového jara jedno zklamání za druhým. Nepovedenou část sezony zakončila vyřazením v prvním kole French Open, následně neuspěla ve finále na trávě v Birminghamu a ve Wimbledonu musela skrečovat utkání druhého kola.

Další rána přišla v podobě nemožnosti startovat na domácím Livesport Prague Open. Předloňská šampionka největšího tenisového turnaje na našem území nestihla doléčit zranění kotníku z londýnského pažitu a na doporučení lékařů se v pražské Stromovce nepředstaví.

"Stále se mi nepodařilo vyléčit zranění kotníku, kvůli kterému jsem skrečovala zápas ve Wimbledonu. Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem ráda, když můžu hrát před českým publikem a cítit jeho podporu. Další plán je zatím nejistý. Budu dál pokračovat v léčbě a rehabilitaci a doufám, že se brzy dostanu do turnajového režimu," uvedla grandslamová vítězka a bývalá světová dvojka, která nedávno ukončila spolupráci s trenérem Alešem Kartusem.

Turnajovou jedničkou letošního ročníku Livesport Prague Open tak bude loňská šampionka Marie Bouzková. Mezi nasazené se vejde také Linda Nosková a v hlavní soutěži jsou ještě loučící se Barbora Strýcová a na divokou kartu Lucie Havlíčková s Barborou Palicovou.

"Je to pro mě zajímavá novinka. Bude to nová zkušenost, obhajovat titul, hrát doma a současně být jedničkou," zmínila Bouzková, která oproti jiným turnajům v Praze neplánuje hrát čtyřhru. "Nechtěla jsem ji tu hrát, snad jen kdyby mě kontaktovala Bára Strýcová. A k tomu nedošlo," usmála se.

Ani Strýcová, pro kterou bude turnaj v Praze loučením s českými fanoušky, však není do turnaje deblistek přihlášena. "Také ona se chce soustředit jen na dvouhru. Doléčuje šrámy z Wimbledonu, a tak se také chce soustředit jen na singla," vysvětlil tiskový mluvčí turnaje Karel Tejkal.

Bouzková se těší hlavně na domácí atmosféru. "Věřím, že tu zase bude super, stejně jako v loňském roce, kdy mi zněla česká nástupová písnička," zmínila turnajová jednička, jejíž první zápas je naplánovaný na pondělní podvečer. Strýcová vstoupí do turnaje v úterý.