Muchová je v Madridu ve druhém kole, slaví i Fruhvirtová. Strýcové návrat nevyšel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová je v Madridu ve druhém kole, slaví i Fruhvirtová. Strýcové návrat nevyšel

Aktualizováno
Muchová zvládla první kolo turnaje na výbornou.
Muchová zvládla první kolo turnaje na výbornou.Profimedia
Barbora Strýcová (37) v úterý v Madridu absolvovala svůj první soutěžní zápas od Australian Open 2021 a po mateřské pauze. Rozlučkové turné zahájila porážkou s Elisabettou Cocciarettovou (22). Vstup do turnaje naopak bez problémů zvládla Karolína Muchová (26), která si snadno poradila s bývalou světovou dvojkou Anett Kontaveitovou (27) 6:2, 6:2. Postoupila i Linda Fruhvirtová (17), ta porazila Katie Volynetsovou 6:3, 7:5.

Barbora Strýcová původně plánovala ukončit kariéru na jednom turnaji, s největší pravděpodobností ve Wimbledonu. Po narození syna Vincenta na konci září 2021 ale plány změnila a v Madridu dnes zahájila rozlučkové turné, které by mohlo na podzim vyvrcholit na domácím halovém podniku v Ostravě.

Zkušená Češka, jež to v singlovém žebříčku dotáhla na 16. místo a byla deblovou světovou jedničkou, dnes odehrála svůj první soutěžní zápas od Australian Open 2021. Přestože předvedla solidní výkon, neztratila ani špetku své bojovnosti a vypadá kondičně skvěle připravená, své první singlové výhry od zářijového French Open 2020 se nedočkala. V úvodním kole v Madridu nestačila 3:6, 6:7(5) na světovou padesátku Elisabettu Cocciarettovou.

Nerozehranost byla pochopitelná. S Italkou držela krok do stavu 3:3, ale pak prohrála pět her v řadě. Zlomit se však nenechala, manko ve druhé sadě dohnala a další srovnání skóre se jí povedlo z 2:5 na 5:5. Ve dvanácté hře odvrátila mečbol a vynutila si tie-break. Zkrácenou hru měla skvěle rozehranou, nicméně od stavu 3:1 ztratila pět bodů v řadě a celkově čtvrtý mečbol soupeřky už zlikvidovat nedokázala.

Strýcová v Madridu ještě nekončí. Po boku Su-Wei Hsieh, která se rovněž vrací po dlouhé pauze, figuruje v pavouku čtyřhry. S Tchajwankou dotáhla jediný předchozí start v Caja Mágica (2019) k triumfu, dobyla Wimbledon a získala celkem devět trofejí. Cocciarettová zvládla i svůj šestý letošní zápas na antuce a ve druhém kole vyzve domácí nasazenou šestadvacítku Paulu Badosaovou.

Přehled zápasu Strýcová – Cocciarettová 3:6, 6:7

Muchová si připsala jasnou výhru

Karolína Muchová stále čeká na první semifinálovou účast od Australian Open 2021, nicméně letos má parádní formu a vypadá to, že na další postup mezi nejlepší kvarteto už by nemusela dlouho čekat. V probíhající sezoně zvládla včetně Madridu vstup do všech sedmi turnajů a byla už třikrát ve čtvrtfinále.

Ve španělské metropoli odehrála svůj první letošní zápas na nejpomalejším povrchu a proti bývalé světové dvojce Anett Kontaveitové, která se vrací po problémech se zády a v žebříčku spadla až na 87. místo, dominovala.

Sestřih zápasu Kontaveitová – Muchová.
Livesport

Favorizovaná Češka nejevila žádné známky zranění, které si přivodila nejspíše během jednoho z tréninků před pár týdny v Turecku, kde Češky hrály kvalifikační utkání BJK Cupu s Ukrajinou. V utkání s Estonkou nepotvrdila brejk z úvodního gamu, ovšem další ztrátu servisu nepřipustila a po necelé hodině a půl zvítězila suverénně 6:2, 6:2. S Kontaveitovou tak zvládla i třetí vzájemný souboj.

V Madridu startuje potřetí v kariéře a ani tentokrát nechybí ve druhém kole. Zatímco loni v něm vypadla, při předloňském debutu se podívala až do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude nasazená Rumunka Irina Beguová, které může oplatit porážku z French Open 2019.

Přehled zápasu Kontaveitová – Muchová 2:6, 2:6

Fruhvirtová vyřadila Volynetsovou

Linda Fruhvirtová naposledy překvapivě neprošla kvalifikací ve Stuttgartu, v Madridu ale odstartovala zápasem v hlavní soutěži a na rozdíl od loňské premiéry ho zvládla. O čtyři roky starší Američanku Katie Volynetsovou porazila 6:3, 7:5.

Ve druhém kole Češka vyzve Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, s níž v únoru utrpěla debakl v Dubaji, kde uhrála pouhé dva gamy.

Přehled zápasu Fruhvirtová – Volynetsová 6:3, 7:5

Sestřih utkání Fruhvirtová – Volynetsová.
Livesport

Volný los v úvodním kole mají trojnásobná šampionka Petra Kvitová, která začne proti Jule Niemeierové z Německa, a také Barbora Krejčíková a Marie Bouzková.