Návrat Halepové na kurty nejde podle představ. Moje tělo potřebuje více času na přípravu, říká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Halepové na kurty nejde podle představ. Moje tělo potřebuje více času na přípravu, říká
Halepová podle svých slov není dostatečně připravená.
Halepová podle svých slov není dostatečně připravená.Profimedia
Návrat Simony Halepové (32) po trestu za doping neprobíhá podle plánu. Rumunská tenistka se sice v březnu v Miami velmi rychle objevila zpátky na okruhu WTA, ale na další vystoupení bývalé světové jedničky si fanoušci musí počkat. Naposledy se odhlásila z Madridu, kde měla dvojnásobná šampionka startovat na divokou kartu.

"Moje tělo potřebuje více času na přípravu a já musela udělat těžké rozhodnutí nehrát v Madridu. Chci být zpátky na okruhu, ale zkušenosti mi radí, abych nespěchala. Díky Madrid Open za nabídku divoké karty," oznámila na sociálních sítích Halepová, jež ve španělské metropoli v letech 2016 a 2017 triumfovala.

Halepová strávila poslední měsíce tahanicemi po soudech, než Arbitrážní sportovní soud v Lausanne na začátku března zkrátil její trest za pozitivní test na roxadustat ze čtyř let na devět měsíců. CAS uznal argument, že zakázanou látku v jejím těle zavinil kontaminovaný doplněk stravy.

Dvojnásobná grandslamová šampionka od US Open 2022 nehrála, přesto se dlouho udržovala v kondici a snažila se být připravená na okamžitý návrat do turnajového kolotoče v případě kýženého očištění jména.

To se jí povedlo, když dostala divokou kartu na prestižní turnaj WTA 1000 v Miami a 19. března odehrála první zápas po více než roce a půl. Na Floridě ale neudržela vedení proti bývalé světové dvojce Paule Badosaové, jež se v poslední době trápí se zdravotními problémy, a další turnaj od té doby neabsolvovala.

Dvaatřicetileté Rumunce je i v řadách tenisových kolegyň vyčítáno, že čeká na divoké karty prestižních akcí a body po trestu za doping nezačíná sbírat na menších turnajích ITF.