Bejlek úspěšně zahájila kvalifikaci v Madridu, smetla bývalou světovou dvanáctku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bejlek úspěšně zahájila kvalifikaci v Madridu, smetla bývalou světovou dvanáctku
Aktualizováno
Sára Bejlek vyhrála bez ztráty podání.
Sára Bejlek vyhrála bez ztráty podání.Profimedia
Sára Bejlek (18) znovu po týdnu zvládla vstup do dvoukolové kvalifikace antukového turnaje WTA. Boj o místo mezi elitou na tisícovce v Madridu česká teenagerka začala hladkou výhrou nad zkušenou Belgičankou Yaninou Wickmayerovou (34). Bývalou dvanáctou hráčku světa porazila bez ztráty podání 6:1, 6:4. Naopak vpodvečer ve španělské metropoli neuspěl Vít Kopřiva (27).

Wickmayerová – Bejlek 1:6, 4:6

Sára Bejlek před osmi dny ve Stuttgartu přišla o letošní neporazitelnost v kvalifikacích, byť proti Dianě Šnajderové vedla 6:0 a 3:0, a poprvé v sezoně se nepodívala do hlavní soutěže. 

V Madridu už ale skvěle rozehraný zápas proti žebříčkově lépe postavené soupeřce neztratila. Proti bývalé světové dvanáctce a aktuálně 88. hráčce světa Yanině Wickmayerové čelila jedinému brejkbolu, za stavu 6:1 a 2:1 ho odvrátila a po 69 minutách dokráčela k bezproblémovému vítězství 6:1, 6:4.

Osmnáctiletá Češka připravila o šestnáct let starší soupeřce devátou porážku z deseti letošních zápasů a svou skvělou letošní bilanci v kvalifikacích vylepšila na 8:1. Na čtyřech z pěti turnajů v roce 2024 včetně Australian Open si zahrála hlavní soutěž, pokaždé však ztroskotala hned v prvním kole.

Při debutu v metropoli Španělska si o postup mezi "smetánku" zahraje s 90. ženou žebříčku Zhaoxuan Bai z Číny.

Hlavní soutěž má jistou zatím šest Češek. Kateřina Siniaková se v 1. kole utká s Argentinkou Nadiou Podoroskou, Brenda Fruhvirtová začne proti Nizozemce Arantxe Rusové a její sestra Linda narazí na Rumunku Irinu Beguovou. Nasazené Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Barbora Krejčíková mají na úvod volný los.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA 1000 v Madridu

Shelbayh – Kopřiva 6:1, 1:6, 6:1

Vít Kopřiva v Madridu svou skvělou letošní úspěšnost v kvalifikacích nepotvrdil. V celkově 12. utkání v bojích o postup do hlavní soutěže utrpěl teprve druhou porážku, s Abedallahem Shelbayhem z Jordánska prohrál 1:6, 6:1, 1:6 a z posledních pěti duelů utrpěl čtvrtou porážku.

Hlavní soutěži turnaje Masters 1000 v Madridu si tak zahrají tři Češi. Jakub Menšík se krátce po maturitní zkoušce utká s Němcem Yannickem Hanfmannem o duel s Grigorem Dimitrovem, uzdravený Tomáš Macháč bude bojovat s Finem Emilem Ruusuvuorim o střetnutí s Benem Sheltonem a nasazený Jiří Lehečka, který v poslední době laboroval s bolestí zad, čeká již ve druhém kole na jednoho z kvalifikantů.

Výsledky kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Madridu