Berrettini exceloval na podání, v Marrákeši si zajistil první semifinále od října 2022

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Berrettini exceloval na podání, v Marrákeši si zajistil první semifinále od října 2022

Berrettini zvládl derby se Sonegem a poprvé od října 2022 postoupil do semifinále turnajů ATP.
Berrettini zvládl derby se Sonegem a poprvé od října 2022 postoupil do semifinále turnajů ATP.Profimedia
Matteo Berrettini (27) odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu a parádnímu představení na servisu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega (28). Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho (23).

Berrettini – Sonego 6:3, 7:6

Matteo Berrettini si na loňském US Open zranil kotník a sezona pro něj skončila. Návrat na kurty uskutečnil bývalý šestý hráč světa a finalista slavného Wimbledonu až před necelým měsícem a na svém prvním letošním antukovém turnaji v Marrákeši potvrzuje velmi solidní formu.

Šampion sedmi turnajů ATP předvedl ve čtvrtfinálovém derby s Lorenzem Sonegem takřka bezchybný výkon na servisu. V utkání trefil 81% prvních podání a dlouho držel tuto statistiku nad 90%, v úvodní sadě minul jen dva z 22 prvních servisů. Jedinou hrozbu, ale výraznou, musel řešit v koncovce druhého dějství. Za stavu 4:5 pustil krajana k jedinému brejkbolu a zároveň setbolu. Set nakonec urval až ve zkrácené hře poměrem 7:5.

Sestřih zápasu

Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu.
Livesport

Ital zahájil letošní sezonu až v polovině března ve Phoenixu, na americkém challengeru padl ve finále s obhájcem titulu Nunem Borgesem. Před cestou do Marrákeše, kde zakončil svůj jediný předchozí start hned v úvodním kole, stihl ještě Masters v Miami a na Floridě prohrál bitvu prvního kola s Andym Murraym.

V Maroku odehrál své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a zajistil si svou první semifinálovou účast na této úrovni od října 2022, kdy nezvládl finálové derby s Lorenzem Musettim v Neapoli.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Nyní má na dosah své 13. kariérní finále, do cesty se mu postaví rozjetý Mariano Navone. Argentinský mladík hraje v Marrákeši svůj první turnaj po senzačním postupu z kvalifikace do finále antukové pětistovky v Rio de Janeiru. Ve čtvrtfinále si poradil snadno 6:2, 6:4 s Aleksandarem Vukicem, navázal na skalp Stana Wawrinky a zabojuje o další finálovou účast.

Carballés – Moreno De Alboran 6:4, 4:6, 6:4

Roberto Carballés pokračuje v Marrákeši v obhajobě jednoho ze svých dvou triumfů na nejvyšším okruhu. Španělský antukový specialista zaznamenal v Maroku svou teprve druhou letošní vítěznou sérii a první od úvodního vystoupení v Aucklandu.

Po cestě za zopakováním loňského prvenství si poradil s Matteem Gigantem, trápícím se Danielem Evansem a také debutantem ve čtvrtfinále turnajů ATP Nicolasem Morenem De Alboranem a přesně po roce postoupil do semifinále na hlavní tour. V dvouapůlhodinové bitvě s Američanem čelil jen jednomu brejkbolu, a přesto potřeboval tři sety.

O své celkově třetí finále na této úrovni zabojuje proti Pavlovi Kotovovi. Oba předchozí souboje o titul zvládl, trofej pro šampiona přebíral v roce 2018 v ekvádorském Quitu i loni v tomto dějišti.

Kotov přijel do Marrákeše s mizernou letošní bilancí 4:6, ale i tak dokázal obhájit loňskou semifinálovou účast. Ruský tenista ve čtvrtfinále deklasoval 6:1, 6:2 kvalifikanta a bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho a bude usilovat o své druhé kariérní finále na okruhu ATP.

Výsledky turnaje ATP 250 v Marrákeši