Tennis Tracker: Lehečka začne v Monte Carlu proti kvalifikantovi, pražské challengery se ruší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka začne v Monte Carlu proti kvalifikantovi, pražské challengery se ruší

Lehečka bude v prvním kole na Masters v Monte Carlu čelit kvalifikantovi.
Lehečka bude v prvním kole na Masters v Monte Carlu čelit kvalifikantovi.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 5. dubna?

Hlavní události

17:28Jiří Lehečka zahájí své působení na prvním letošním antukovém podniku série Masters v Monte Carlu proti kvalifikantovi. Nasazenou jedničkou je Novak Djokovič, který by v případě triumfu získal alespoň tři trofeje ze všech devíti tisícovek. Lídr žebříčku začne proti Romanovi Safiullinovi, nebo kvalifikantovi a v semifinále může narazit na Carlose Alcaraze. V opačné půlce pavouka jsou Daniil Medveděv a Jannik Sinner.

11:46 – Tenisový turnaj I.ČLTK Prague Open se v roce 2024 neuskuteční. Organizátoři ve čtvrtek oznámili organizaci ATP, že v letošní ročník kvůli finanční nejistotě neproběhne. Podobně už před týdnem zrušili svůj turnaj kategorie ATP Challenger na pražské Spartě. Více informací najdete v reportáži Livesport Zpráv.

Sestřih zápasu Gasquet – Martínez

19:59Pedro Martínez porazil ve čtvrtfinále v Estorilu 6:4, 6:4 šampiona ročníku 2015 Richarda Gasqueta, protáhl svou aktuální neporazitelnost na osm zápasů a počtvrté v kariéře postoupil do semifinále na okruhu ATP. Na třetí finále a první po více než dvou letech bude útočit proti obhájci titulu Casperovi Ruudovi, nebo Mártonovi Fucsovicsovi.

Bývalý šampion Gasquet prohrál ve dvou setech.
Livesport

Sestřih zápasu Berrettini – Sonego

19:17Matteo Berrettini odehrál na antuce v Marrákeši své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu po 13 měsících a i díky odvrácenému setbolu v něm přehrál 6:3, 7:6 krajana Lorenza Sonega. Bývalý šestý hráč světa vracející se po zdravotní pauze ve svém prvním semifinále na této úrovni od října 2022 vyzve Mariana Navoneho, nebo Aleksandara Vukice. Více informací najdete v článku.

Berrettini v derby se Sonegem kraloval na servisu.
Livesport

Další zprávy

22:58Ben Shelton vyhrál v Houstonu své první antukové čtvrtfinále na hlavní tour. Nejvýše nasazený v něm odvrátil všech sedm brejkbolů a také dva setboly a přetlačil 7:5, 7:6 krajana Brandona Nakashimu. O druhé kariérní finále si úřadující šampion pětistovky v Tokiu zahraje s loňským finalistou Tomásem Martínem Etcheverrym (H2H 0:0).

22:45Jessica Pegulaová a Viktoria Azarenková sehrály ve čtvrtfinále v Charlestonu pořádně dramatickou bitvu. Američanka byla třikrát jediný míček od náskoku setu a dvou brejků a poté dvakrát prohrávala o brejk v rozhodující sadě. Za stavu 5:4 nevyužila čtyři mečboly, tři v řadě, a poté stejné selhání předvedla Běloruska v tie-breaku. Nasazená jednička nakonec zvítězila 6:4, 3:6, 7:6 a o první letošní finále se utká s Darjou Kasatkinovou (H2H 2:0).

21:53Sara Erraniová si na antuce v Bogotě zahraje své první semifinále na nejvyšší tour od října 2017 a zaútočí na první finále na této úrovni od triumfu v únoru 2016 v Dubaji. Bývalá světová pětka a finalistka French Open přetlačila po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:2, 6:3 Irinu Baraovou a na šestý pokus zvládla čtvrtfinále v tomto dějišti. Její další soupeřkou bude domácí šampionka z roku 2021 Camila Osoriová, nebo vítězka posledních dvou ročníků Tatjana Mariaová.

21:28Casper Ruud pokračuje v Estorilu v zatím suverénní obhajobě svého jediného loňského triumfu. Největší favorit a nejvýše nasazený nedal po Boticovi van de Zandschulpovi šanci ani Mártonovi Fucsovicsovi, maďarského tenistu přehrál jednoznačně 6:3, 6:2. V semifinále narazí na Pedra Martíneze (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

20:55Mariano Navone hraje v Marrákeši svůj první turnaj po senzačním postupu z kvalifikace do finále antukové pětistovky v Rio de Janeiru. Argentinský mladík si ve čtvrtfinále poradil snadno 6:2, 6:4 s Aleksandarem Vukicem, navázal na skalp Stana Wawrinky a o další finálovou účast bude usilovat proti Matteovi Berrettinimu (H2H 0:0). 

20:04 Tomáse Martína Etcheverryho dělí jediná výhra od zopakování loňské finálové účasti na antukovém podniku ATP 250 v americkém Houstonu. Argentinci vzdal ve čtvrtfinále za stavu 3:6, 1:0 ze svého pohledu domácí Michael Mmoh. Dalším soupeřem nasazené čtyřky bude Ben Shelton, nebo Brandon Nakashima.

19:55Darja Kasatkinová se i při pátém startu na zelené antuce v Charlestonu probojovala mezi nejlepší osmičku a v letošním čtvrtfinálovém zápase v tomto dějišti přetlačila 6:7, 6:2, 6:3 přemožitelku tří domácích nadějí Jaqueline Cristianovou. O už třetí finále v aktuální sezoně si šampionka z roku 2017 zahraje s Jessicou Pegulaovou, či Viktorií Azarenkovou.

17:47Cristian Garín porazil v Estorilu 6:2, 7:6 poslední domácí naději Nuna Borgese, přerušil sérii čtyř čtvrtfinálových nezdarů a přesně po dvou letech postoupil do semifinále turnajů ATP. O první finále na nejvyšší tour od triumfu v březnu 2021 doma v Santiagu se popere s Hubertem Hurkaczem (H2H 1:0).

17:21Pavel Kotov přijel do Marrákeše s mizernou letošní bilancí 4:6, a přesto dokázal obhájit loňskou semifinálovou účast. Ruský tenista ve čtvrtfinále deklasoval 6:1, 6:2 kvalifikanta a bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho a o své druhé kariérní finále na okruhu ATP bude usilovat proti obhájci titulu Robertovi Carballésovi (H2H 0:1).

16:34Petr Nouza s Vladem Victorem Corneou skončili v deblové soutěži na antukové akci ATP 250 v Estorilu ve čtvrtfinále, česko-rumunský pár nestačil ve dvou tie-breacích na nasazené čtyřky Gonzala Escobara a Oleksandra Nedověsova.

15:52Roberto Carballés přetlačil v Marrákeši 6:4, 4:6, 6:4 debutanta ve čtvrtfinále turnajů ATP Nicolase Morena De Alborana a dál obhajuje loňský triumf. O své celkově třetí finále na nejvyšším okruhu, obě předchozí vyhrál, se utká s Fabiem Fogninim, či Pavlem Kotovem. Více informací najdete v článku.

14:56 Hubert Hurkacz se na malém podniku ATP 250 v Estorilu poprvé v kariéře probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Desátý hráč světa si ve čtvrtfinálové fázi poradil 7:6, 6:4 s nezkušeným Pablem Llamasem a o první letošní finále si zahraje s Cristianem Garínem, nebo domácím Nunem Borgesem. Více informací najdete v článku.

07:40 Marie Bouzková v Bogotě vyzve ve svém prvním antukovém čtvrtfinále Lauru Siegemundovou (H2H 2:0), kterou smetla na tvrdém povrchu v Miami 2022 (6:1, 6:2) i Dauhá 2023 (6:1, 6:1). Šestatřicetiletá Němka v Kolumbii ve druhém kole zdolala až 40 minut po půlnoci 6:7, 6:4, 6:2 Britku Francescu Jonesovou.

07:34 – Jordan Thompson na antuce v texaském Houstonu udolal půl hodiny po půlnoci v nejdelším utkání v historii turnaje až po odvrácení tří mečbolů a 3 hodinách 35 minutách boje 4:6, 7:6, 7:6 domácího Aleksandara Kovacevice, kterému oplatil nedávnou porážku z Acapulka, a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své antukové maximum právě z Houstonu 2019. O celkově sedmé semifinále a již třetí v této sezoně se 29letý Australan utká s obhájcem titulu Francesem Tiafoem (H2H 1:1).

06:02 – Marie Bouzková na prvním letošním podniku na antuce neztratila set ani s druhou soupeřkou. Ve druhém kole, na které musela kvůli dešti čekat několik hodin, nakonec až 60 minut před půlnocí porazila 6:3, 6:4 Američanku Hailey Baptisteovou, byť ve druhé sadě přišla o náskok dvou brejků. Česká tenistka se během 103 minut dopustila pouhých čtyř nevynucených chyb a poprvé po sérii sedmi nepovedených turnajů vyřadila dvě soupeřky po sobě. O první letošní semifinále si zahraje s Laurou Siegemundovou, nebo Francescou Jonesovou.

05:27 – Danielle Collinsová po sobotním životním triumfu na turnaji WTA 1000 v Miami pokračuje v životní jízdě i na pětistovce v Charlestonu. Třicetiletá Američanka, která po sezóně ukončí profesionální kariéru, ve čtvrtek na domácí antuce zvládla dokonce dva zápasy během jednoho dne, když vyřadila dvě bývalé šampionky. Pár hodin po obhájkyni titulu Ons Jabeurové si poradila i s krajankou Sloane Stephensovou, kterou smetla dvakrát 6:2 a připsala si 10. výhru v řadě. O teprve třetí a dosud největší semifinále na antuce si zahraje s Belgičankou Elise Mertensovou (H2H 3:3).

05:23 – Frances Tiafoe na domácí antuce v Houstonu zdolal 6:2, 6:7, 7:5 Jamese Duckwortha, když nastřílel 15 es a nečelil jedinému brejkbolu, a vykročil za premiérovým obhájením triumfu z předchozí sezony. O teprve druhou letošní minisérii dvou výher po sobě se 26letý Američan utká s dalším Australanem Jordanem Thompsonem, nebo krajanem Aleksandarem Kovacevicem.

05:18 – Veronika Kuděrmetovová na zelené antuce v Charlestonu porazila v duelu hráček druhé světové desítky 7:5, 6:1 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a poprvé od loňského triumfu v Tokiu a následné šňůře 11 nepovedených turnajů vyhrála dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se ruská šampionka z roku 2021 utká s Řekyní Mariou Sakkariovou (H2H 1:3).

05:13 – Druhá nasazená Tatiana Mariaová na antuce v kolumbijské Bogotě, kde v předchozích dvou sezonách získala dva ze tří titulů na okruhu WTA, neprohrála už 14 zápasů v řadě. Ve druhém kole 36letá Němka porazila 2:6, 6:0, 6:2 Argentinku Juliu Rieraovou a poprvé od loňského září a nepovedené sérii 13 turnajů vyhrála dva duely po sobě. Ve čtvrtfinále vyzve domácí Camilu Osoriovou (H2H 1:0).

05:09 – 488. hráčka světa Michaela Bayerlová na antukovém turnaji ITF W75 v brazilském Florianópolisu své největší čtvrtfinále v další úspěch neproměnila. V boji o místo mezi čtyřkou nejlepších pětadvacetiletá Češka podlehla 3:6, 5:7 nasazené Italce Georgii Pedoneové.