Sinner rozlítil francouzské pořadatele. Po triumfu v Melbourne se odhlásil z Marseille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner rozlítil francouzské pořadatele. Po triumfu v Melbourne se odhlásil z Marseille

Sinner rse odhlásil z turnaje v Marseille.
Sinner rse odhlásil z turnaje v Marseille.Profimedia
Jannik Sinner (22) si po životním triumfu na Australian Open a zisku první grandslamového titulu naordinoval očekávaný odpočinek. Velké pochopení pro to ale nemají pořadatelé halového turnaje ATP 250 ve francouzském Marseille, kde měl italský mladík v příštím týdnu plnit roli nasazené jedničky. "Pohrdá námi," objevilo se krátce na oficiálním účtu turnaje na platformě X.

Jannik Sinner v neděli v Melbourne ve svém prvním grandslamovém finále utekl Daniilu Medveděvovi ze stavu 0:2 na sety a stal se prvním italským vítězem Australian Open

Sociální sítě zaplavily gratulace a úspěchu italského tenisty využili k vlastní propagaci také pořadatelé podniku ATP 250 v Marseille, kde měl být Sinner v týdnu od 5. února největší hvězdou. "Ještě sedm dní čekání a Jannik Sinner bude v Marseille," napsali nadšení organizátoři na platformu X a připojili odkaz na koupi vstupenek. 

Druhý den už ale tolik nadšení nesdíleli. Sinner se s ohledem na únavu a mediální vytížení z turnaje na jihu Francie odhlásil a na oficiálním účtu turnaje se objevilo "Sinner pohrdá l'Open 13 Provence 2024". Na Francouze se okamžitě sesypala kritika a kontrovezní příspěvek byl nahrazen strohým "Sinner se odhlásil z Open 13 Provence 2024".

Sinner se oproti původním plánům v Marseille nepředstaví druhý rok po sobě. Loni se omluvil až v den svého prvního zápasu proti domácímu mladíkovi Arthuru Filsovi. Odhlášení vysvětloval únavou po čtyři dny staré porážce ve finále v nizozemském Rotterdamu.

Letos bude dvaadvacetiletý Ital chybět ve městě na Azurovém pobřeží rovněž po finálovém zápase s Daniilem Medveděvem, tentokrát však po vítězném souboji a životním úspěchu. Před odletem na Masters 1000 v Indian Wells a Miami by se měl představit od 12. února na pětistovce v Rotterdamu.

Největšími favority v Marseille by letos měli být světová osmička Hubert Hurkacz z Polska a Bulhar Grigor Dimitrov, z českých tenistů jsou přihlášeni Jiří Lehečka i Tomáš Macháč. Pořadatelé údajně lákají ještě německou jedničku Alexandera Zvereva.