Double ze Sunshine Double? Alcaraz je v Miami ve čtvrtfinále a míří za obhajobou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Double ze Sunshine Double? Alcaraz je v Miami ve čtvrtfinále a míří za obhajobou
Carlos Alcaraz míří v Miami za obhajobou.
Carlos Alcaraz míří v Miami za obhajobou.@carlosalcarazedia
Carlos Alcaraz (19) na Masters 1000 v Miami pokračuje bez ztráty setu na cestě za premiérovým obhájením titulu, ziskem Sunshine Doublu a udržením postu světové jedničky. Po výhře nad domácím Tommym Paulem (25) postoupil do čtvrtfinále, do kterého se naopak nedostal druhý nasazený Řek Stefanos Tsitsipas (24).

Alcaraz – Paul 2:0

Alcaraz v první polovině března ovládl Indian Wells, jako první teenager se stal majitelem obou trofeji z březnových akcí Sunshine Double a vrátil se na post světové jedničky.

Nyní na dalším podniku Masters 1000 v Miami startuje potřetí na okruhu ATP jako obhájce titulu a potřebuje být poprvé úspěšný, pokud chce 1. místo ve světovém žebříčku před Novakem Djokovičem udržet.

Tři ze šesti kroků už bez velkých problémů zvládl. Argentince Facunda Bagnise, Srba Dušana Lajoviče i domácího Paula porazil ve dvou setech. Semifinalistu letošního Australian Open přehrál dvakrát 6:4 a oplatil mu porážku z loňského Montréalu. 

"Klíčem k vítězství bylo, že jsem hrál útočný tenis. Nenechal jsem ho hrát jeho hru - útok a přechod na síť. Já to udělal dřív," pochvaloval si 19letý Španěl, jenž přestřílel svého soka na vítězné údery 22:9.

Alcaraz vylepšil svou letošní bilanci po předchozí čtvrt roku dlouhé pauze zaviněné zraněními na 17:1. Na Floridě může zkompletovat kalendářní Sunshine Double jako nejmladší v historii a první od roku 2017, kdy to dokázal Roger Federer.

"Cítím se tu jako doma. Je snadné hrát v Miami, kde se mi každý den dostává spousty energie. Užívám si to a je to klíč k tomu, abych tu každý zápas hrál na vysoké úrovni. Doufám, že v tom budu pokračovat," dodal rodák z Murcii.

Sestřih zápasu Alcaraz – Paul
Livesport CZ

Fritz – Rune 2:0

Ve čtvrtfinále se vítěz celkově tří podniků Masters utká s dalším Američanem Taylorem Fritzem. Desátý hráč světa v prvním vzájemném duelu porazil 6:3, 6:4 dánského teenagera Holgera Runeho a poprvé v Miami postoupil do čtvrtfinále.

Sestřih zápasu Fritz – Rune
Livesport CZ

Chačanov – Tsitsipas 2:0

Karen Chačanov se postaral o vyřazení nasazené dvojky Tsitsipase. Přemožitel Jiřího Lehečky z předchozího kola zdolal řeckého soka 7:6, 6:4, oplatil mu porážku ze semifinále letošního Australian Open a až v sedmém vzájemném střetnutí si připsal jeho skalp.

"Říká se, že do třetice všeho dobrého, ale u mě to byl až sedmý pokus, takže jsem moc šťastný. Nejde jen o to, že jsem porazil Stefanose, ale o to, jak hraju," radoval se Chačanov, který porazil hráče Top 10 pojedenácté v kariéře a poprvé po sérii 23 neúspěšných pokusů.

Cerúndolo – Sonego 2:1

Světová šestnáctka Chačanov při předchozích šesti startech na Floridě vyhrál pouze 2 z 8 zápasů, letos zaznamenal už tři výhry. Ve čtvrtfinále se utká s Franciscem Cerúndolem, který stále pokračuje na cestě za zopakováním loňského senzačního semifinále. Argentinec až hodinu po půlnoci porazil 3:6, 6:3, 6:2 Itala Lorenza Sonegu a navázal na předchozí nečekaný skalp Félixe Augera-Aliassimea.

Medveděv – Halys 2:0

Kvůli deštivému počasí se až po půlnoci dostal na kurt Daniil Medveděv. S Francouzem Quentinem Halysem ale nezaváhal, vyhrál hladce 6:4, 6:2 a postupem do čtvrtfinále v Miami vyrovnal své maximum z předchozích dvou sezon.

"Myslel jsem, že ten zápas zruší... Jsem moc rád, že jsem nehrál až zas tak špatně, obvykle o půlnoci spím," řekl vítěz US Open 2021.

Sestřih zápasu Medveděv – Halys
Livesport CZ

Eubanks – Mannarino 2:0

O první floridské semifinále se Medveděv střetne s domácím Christopherem Eubanksem, jenž zdolal ve dvou tie-breacích Francouze Adriana Mannarina a postupem do čtvrtfinále už potřetí vylepšil své maximum na turnajích Masters 1000. Šestadvacetiletý Američan si už v předchozím kole zajistil premiérový posun do Top 100.

Ruusuvuori – Van de Zandschulp 2:1

Emil Ruusuvuori ve svém prvním osmifinále na turnajích Masters 1000 udolal 4:6, 6:4, 7:5 Nizozemce Botice Van de Zandschulpa, přestože prohrával 4:6 a 1:3 a ve třetím setu ztratil vedení 5:2, a postoupil do svého největšího čtvrtfinále.

Sinner – Rubljov 2:0

V něm 23letý Fin vyzve Jannika Sinnera. Italský finalista z roku 2021 si poradil 6:2, 6:4 se světovou sedmičkou Andrejem Rubljovem.

Sestřih zápasu Sinner – Rubljov
Livesport CZ