Čtyři Češky postoupily ve dvou setech, Bouzková po obratu. Kvitová přehrála Noskovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtyři Češky postoupily ve dvou setech, Bouzková po obratu. Kvitová přehrála Noskovou
Aktualizováno
Karolína Muchová si rychle poradila s Lin Zhu.
Karolína Muchová si rychle poradila s Lin Zhu.Profimedia
Karolína Muchová (26) je v Miami beze ztráty setu ve třetím kole, s Číňankou Lin Zhu si poradila 6:4 a 6:2. Po výhře 6:2 a 6:4 postupuje také Karolína Plíšková (31), která porazila Xinyu Wang. Dál jde i Markéta Vondroušová a ani ona se příliš nezdržela, Veroniku Kuděrmetovovou přehrála 6:4, 6:2 a o postup do osmifinále se utká právě s Plíškovou. Ještě rychleji byla hotova Barbora Krejčíková (27), Aljaksandru Sasnovičovou zničila 6:3, 6:2. Marie Bouzková (24) otočila s Ruskou Annou Blinkovovou a vyhrála 3:6, 6:4 a 6:3. V českém souboji vyprovodila Petra Kvitová (33) Lindu Noskovou (18) 6:3, 6:0.

Plíšková Kar. – Wang 2:0

Karolína Plíšková v Miami celkem čtyřikrát nechyběla ve čtvrtfinále a v roce 2019 se dokonce dostala až do finále, ale loni se už potřetí poroučela hned po svém úvodním vystoupení.

Letos rodačka z Loun vstup do soutěže bez vekých potíží zvládla. S o deset let mladší Číňankou Xinyu Wang, 61. hráčkou světa, si poradila 6:2, 6:4. V každém setu sice přišla jednou o podání, ale pokaždé ho zakončila ziskem čtyř gamů v řadě.

Ve třetím kole se bývalá světová jednička a finalistka US Open Plíšková utká znovu po měsíci a v repríze čtyři roky starého čtvrtfinále s krajankou Markétou Vondroušovou, nebo Veronikou Kuděrmetovovou.

Sestřih utkání Plíšková – Wang
Livesport

Krejčíková – Sasnovičová 2:0

První zápas zvládla také Krejčíková, když si bez problémů poradila za 68 minut se Sasnovičovou. Ve třetím kole se šampionka Roland Garros z roku 2021 utká s vítězkou amerického duelu mezi Madison Keysová a Robin Montgomeryovou.

Sestřih zápasu Krejčíková – Sasnovičová
Livesport CZ

Muchová – Zhu 2:0

Karolína Muchová v Miami musela po čtyřech letech do kvalifikace, ale dvoukolovým sítem suverénně proplula a v hladkých výhrách pokračuje i v hlavní soutěži. Po deklasování Švýcarky Jil Teichmannové si dnes poradila 6:4, 6:2 s dvaatřicátou nasazenou Číňankou Lin Zhu.

Rodačka z Olomouce na předchozích dvou turnajích WTA 1000 v Dubaji a v Indian Wells postoupila vždy do čtvrtfinále a vyhrála 11 z 12 posledních zápasů. Jedinou porážku utrpěla v Kalifornii s pozdější šampionkou Jelenou Rybakinovou.

Na Floridě Muchová postupem do 3. kola vyrovnala své maximum z loňského ročníku. O premiérové osmifinále se utká s Francouzkou Caroline Garciaovou, nebo Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Vondroušová – Kuděrmetovová 2:0

Vondroušová přehrála 6:4, 6:2 světovou jedenáctku Kuděrmetovovou a oplatila jí porážku z loňského Indian Wells. O postup do již třetího floridského osmifinále si česká tennstka zahraje s krajankou Karolínou Plíškovou, s níž dosud neuhrála ani set.

Bouzková – Blinkovová 2:1

Vydařenou bilanci českých hráček v Miami podtrhla vybojovanou výhrou Bouzková. S Blinkovovou prohrála první set, ale posléze se průběh zápasu zcela obrátil. Ve druhé sadě pražská rodačka rychle odskočila na 4:0 a v rozhodujícím setu na 5:1. Bouzková přerušila sérii tří porážek, připsala si teprve třetí letošní výhru v hlavní soutěži a postupem do 3. kola v Miami překonala své maximum.

Kvitová – Nosková 2:0

Kvitová v českém duelu ve druhém kole v Miami potvrdila roli favoritky a Noskové nedala v souboji generací šanci. Při vstupu do turnaje strávila na kurtu jen 68 minut a zvítězila 6:3 a 6:0.