Kvitová v Miami zdolala i Alexandrovovou a poprvé se probojovala do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová v Miami zdolala i Alexandrovovou a poprvé se probojovala do semifinále
Aktualizováno
Petře Kvitové se na Floridě letos daří.
Petře Kvitové se na Floridě letos daří.Profimedia
Petra Kvitová (33) po tuhém boji zdolala 6:4, 3:6, 6:3 Jekatěrinu Alexandrovovou (28) a na čtvrtý pokus na turnaji WTA 1000 v Miami překonala čtvrtfinále. O finále si zahraje s Rumunkou Soranou Cirsteaovou (32), s níž má pozitivní vzájemnou bilanci 6:4, ale na tvrdém povrchu s ní prohrála čtyři z pěti soubojů.

Alexandrovová –⁠ Kvitová 1:2

Kvitová po dvousetových výhrách nad krajankou Lindou Noskovou, Chorvatkou Donnou Vekičovou a Varvarou Gračovovou zvládla i třísetový souboj s Alexandrovovou.

Členky současné druhé světové desítky si na čtvrtfinálový duel musely počkat o den déle, neboť ve středu je na kurt nepustil vytrvalý déšť. Také ve čtvrtek krátce před utkáním zapršelo, ale samotný zápas se odehrál bez přerušení povětrnostními vlivy.

Obě hráčky se opíraly o kvalitní servis a tak každý set rozhodl jediný brejk. V rozhodujícím dějství Kvitová za stavu 3:3 odvrátila brejkbol, vzápětí soupeřce podruhé sebrala podání a v deváté hře duel uzavřela. Při prvním mečbolu sice spáchala dvojchybu, ale při druhém jí sokyně pomohla nevynucenou chybou. S Alexandrovovou si poradila i ve druhém vzájemném souboji.

Sestřih zápasu Alexandrovová –⁠ Kvitová
Livesport CZ

"Bylo to náročné, hlavně psychicky. Jekatěrina hrála úžasně, míčky trefovala velmi čistě a bylo těžké čelit některým jejím servisům," komentovala Kvitová na tiskové konferenci.

"Jsem moc ráda, že jsem si v důležitých momentech pomohla podáním, hlavně ve třetím setu. Pak přišla šance na brejk, proměnila jsem ji a nakonec to pro mě bylo hodně emotivní. Jsem šťastná, že jsem nakonec našla nějaký způsob, jak vyhrát," dodala.

Rodačka z Bílovce si letos zahrála čtvrtfinále poprvé na obou březnových turnajích WTA 1000 v Indian Wells a Miami během jedné sezony a nyní na Floridě se vůbec poprvé na Sunshine Double dostala do semifinále. Čtvrtfinále zvládla až na sedmý pokus.

"Konečně se mi to tu povedlo, trvalo to docela dlouho. Jsem šťastná, že jsem postoupila dál," usmívala se krátce po svém postupu Kvitová, jež zahrála 19 winnerů a stejný počet nevynucených chyb. "Moc to pro mě znamená. Je to velký turnaj. Nikdy jsem tu nebyla v semifinále, takže je to moc fajn. Obzvlášť poté, co jsem byla ve čtvrtfinále v Indian Wells. Jsem šťastná, že tam ta dynamika je," dodala.

Pozápasový ohlas Kvitové
Livesport CZ

Kvitová startuje na svém celkově 99. turnaji WTA 1000 a podvacáté nechybí v semifinále. Od roku 2009, kdy se akce této kategorie konají, to dokázala jako teprve sedmá tenistka a vůbec první levačka. Jako jediné se jí to povedlo už v 12. různé sezoně, na druhém místě jsou Caroline Wozniacká a Viktoria Azarenková (10 sezon).

Dvojnásobná wimbledonská šampionka či vítězka Turnaje mistryň Kvitová si o 41. finále a první od loňského srpna zahraje s Cirsteaovou. S rumunskou vrstevnicí ve vzájemné bilanci vede 6:4, ale na tvrdém povrchu ji porazila až na pátý pokus loni v Cincinnati, kde se nakonec dostala do svého dosud posledního finále.

Pozápasový ohlas Petry Kvitové.
Livesport

Bývalá 21. a aktuálně 74. hráčka světa Cirsteaová v Miami vyřadila Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou či dvě členky elitní desítky. Ve středu si proti světové dvojce Aryně Sabalenkové dokonce připsala premiérový skalp hráčky TOP 3. Z posledních deseti zápasů prohrála pouze se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

"Je hezké hrát s někým, kdo má takovou formu jako já. Takže to určitě bude skvělý zápas. Už jsme během našich let na okruhu odehrály spoustu bitev a tady jsme si spolu i zatrénovaly. Je hezké vidět někoho, komu je taky přes 30 let a hraje hezký tenis. Jsem za Soranu šťastná, že se jí daří. Bude příjemné se s ní znovu utkat," těší se Kvitová.

Rybakinová – Pegulaová 2:0

Jelena Rybakinová v Miami porazila 7:6, 6:4 domácí světovou trojku Jessicu Pegulaovou, s níž si ve třetím duelu poradila poprvé, a už jen jedna výhra ji dělí od zkompletování výjimečného Sunshine Doublu. Ve finále 23letá Kazaška čeká na vítězku zápasu Kvitová-Cirsteaová.

Sestřih zápasu Rybakinová – Pegulaová.
Livesport