Medveděva čeká v Miami premiérový boj o finále, vyzve v něm krajana Chačanova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Medveděva čeká v Miami premiérový boj o finále, vyzve v něm krajana Chačanova
Karen Chačanov si poradil s Argentincem Cerúndolem Franciskem a v semifinále vyzve Medveděva.
Karen Chačanov si poradil s Argentincem Cerúndolem Franciskem a v semifinále vyzve Medveděva.Profimedia
Daniil Medveděv (27) se poprvé v kariéře probojoval na Masters v Miami do semifinále. Zatímco v posledních dvou ročnících floridského turnaje vypadl vždy ve čtvrtfinále, tentokrát v boji o postup mezi nejlepší čtyři hráče nezaváhal a v zápase přerušeném zhruba na půl hodiny deštěm porazil domácího Christophera Eubankse (26) 6:3, 7:5. V boji o finále vyzve krajana Karena Chačanova (26), který si poradil s Franciskem Cerúndolem (24) 6:3, 6:2.

Eubanks –⁠ Medveděv 0:2

Medveděv v únoru ovládl tři turnaje během tří týdnů a tento měsíc překonal svá maxima na obou březnových akcích Masters 1000 ve Spojených státech.

V Indian Wells se poprvé dostal přes osmifinále a prohrál až ve finále. A ve čtvrtek v Miami poprvé překonal čtvrtfinále, v němž potvrdil roli favorita proti domácímu outsiderovi Eubanksovi

Rodák z Moskvy letos na Floridě využívá snadného losu a také proto neztratil ještě ani set. Přes Slováka Alexe Molčana postoupil bez boje a bez potíží si poradil se Španělem Robertem Carballésem (84. v ATP), Francouzem Quentinem Halysem (79.) i Eubanksem (119.).

Sestřih zápasu Eubanks –⁠ Medveděv
Livesport CZ

Američana v prvním vzájemném střetnutí porazil 6:3, 7:5, když jediný servis neudržel ve druhé sadě za stavu 4:2. Zápas byl v úvodu kvůli dešťové přeháňce na pár desítek minut přerušen. 

"Před tou pauzou jsem nehrál svůj nejlepší tenis. Ten déšť mi pomohl odejít a najít více energie. Po návratu jsem hrál čím dál lépe, teda kromě jednoho gamu. Ale to se stává," komentoval Medveděv, jenž vylepšil letošní bilanci na 27:3. Z posledních 23 zápasů prohrál jediný s Carlosem Alcarazem.

Pozápasový ohlas Medveděva
Livesport CZ

"Nikdy jsem neměl tak dobrý vstup do sezony. Hodně vyhraných zápasů i turnajů. Jsem opravdu šťastný. Když moje série v Indian Wells skončila, byl jsem zklamaný, ale jediné co můžete udělat je jít a pracovat na nové sérii. Jsem rád, že jsem si formu přivez i do Miami," dodal vítěz US Open 2021. 

Eubanks v Miami celkem třikrát vylepšil své maximum na turnajích Masters 1000 a v 26 letech se může těšit na premiérový posun do TOP 100.

Cerúndolo –⁠ Chačanov 0:2

Světová pětka Medveděv si zahraje o finále na pátém turnaji po sobě –⁠ celkově 32. v kariéře a sedmé na podnicích Masters 1000 –⁠ s Chačanovem.

"Vyrůstali jsme spolu. Pokaždé, když hraje Daniil proti Andrejovi (Rubljovovi) nebo já proti Andrejovi nebo Daniilovi, není to snadné. Mimo kurt jsme dobří kamarádi," prohlásil Chačanov.

Šestnáctý hráč světa Chačanov v předchozích šesti startech v Miami zaznamenal pouze dvě výhry, letos ale postoupil již přes čtyři soupeře. Po Jiřím Lehečkovi či nasazené dvojce Stefanosi Tsitsipasovi, kterého zdolal až na sedmý pokus, si poradil i s Argentincem Cerúndolem. Senzačního semifinalistu loňského ročníku přehrál 6:3, 6:2.

Sestřih zápasu Cerúndolo –⁠ Chačanov
Livesport CZ

Majitel stříbrné olympijské medaile Chačanov bude usilovat o své celkově sedmé finále. Ve sbírce má čtyři tituly, největšího úspěchu dosáhl v roce 2018 na Masters 1000 v pařížské hale Bercy. Od té doby netriumfoval.

Poslední semifinalista vzejde ze souboje světové jedničky Alcaraze s domácím Taylorem Fritzem, jejichž duel se ve středu nekonal kvůli vytrvalému dešti. Na vítěze už čeká italský mladík Jannik Sinner, který si ve středu poradil s Finem Emilem Ruusuvuorim.

Alcaraz – Fritz 2:0

Carlos Alcaraz ani v desátém letošním zápasu na tvrdém povrchu neztratil set. Naposledy na Masters 1000 v Miami porazil v prvním vzájemném duelu 6:4, 6:2 domácí světovou desítku Taylora Fritze a pokračuje na cestě za první úspěšnou obhajobou titulu, která by z něj udělala nejmladšího vítěze Sunshine Doublu a zajistila mu setrvání v čele žebříčku ATP. V semifinále se 19letý Španěl utká znovu po dvou týdnech s Italem Sinnerem.

"Na začátku jsem byl trochu nervózní. Bylo to pro mě něco nového, protože jsme proti sobě hráli poprvé. Klíčové bylo prolomit jeho servis a pak si hrát svou hru," uvedl Alcaraz.

Získat Sunshine Double, tedy vyhrát v jedné sezoně turnaje v Indian Wells i Miami, v minulosti dokázali čtyři tenistky a sedm mužů. Z nich byl poslední Švýcar Roger Federer v roce 2017, ze čtyř žen loni Polka Iga Šwiateková. Ta nyní v Miami chybí kvůli zranění žeber.