Kvitová ve společnosti boháčů. Víc na kurtu vydělaly jen čtyři tenistky, králem Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová ve společnosti boháčů. Víc na kurtu vydělaly jen čtyři tenistky, králem Djokovič
Petra Kvitová si na kurtech přišla už asi na 772 milionů korun.
Petra Kvitová si na kurtech přišla už asi na 772 milionů korun.Profimedia
Vypadalo to, že kariéra Petry Kvitové uvadá. Po pěti letech však česká tenistka nečekaně ovládla prestižní turnaj kategorie WTA 1000, když triumfovala v Miami. Třicátá trofej vynesla rodačku z Fulneku nejen zpět do elitní desítky světového žebříčku, ale také mezi nejlepší v kategorii prize money. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu vydělala na kurtech 36 milionů dolarů (asi 772 milionů korun) a posunula se, na 10. příčku historické tabulky, v níž jsou zastoupena obě pohlaví.

Kvitová si triumfem na druhém z podniků slavné Sunshine Double polepšila o 1,26 milionů dolarů (asi 27 milionů korun). Celkově tak česká tenistka dosáhla už na 36 milionů dolarů, což je pouze o dva miliony méně, než vydělala svými výkony legendární Ruska Maria Šarapovová.

Více prize money mezi ženami získaly už jen Rumunka Simona Halepová, Venus Williamsová a její fenomenální sestra Serena, která se tenisem obohatila už o 94 milionů dolarů (asi 2 miliardy korun). Američanka, jež vyhrála v otevřené éře 23 grandslamových titulů ve dvouhře a o jediný triumf tak zaostala za historickým rekordem Margaret Courtové, je v závěsu odskočené trojice mužů.

TOP 10 tenistů a tenistek historie dle prize money.
TOP 10 tenistů a tenistek historie dle prize money.Livesport

Bronzová příčka patří Rogeru Federerovi, který si díky turnajovým odměnám přišel na 130 milionů dolarů (asi 2,8 miliardy korun). To je jen něco málo přes 11 % jeho celkových příjmů. Švýcarský gentleman totiž daleko větší obnos peněz vydělal svými tahy mimo tenisové dvorce.

Ještě lépe si s raketou v ruce vedli jeho největší soupeři. O čtyři miliony dolarů více získal na prize money Španěl Rafael Nadal, zatímco absolutní králem je Srb Novak Djokovič, jenž je aktuálně na hodnotě 167 milionů dolarů (asi 3,58 miliardy korun).