Vondroušová v Miami smetla Plíškovou, Kvitová přehrála Vekičovou. Muchová končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vondroušová v Miami smetla Plíškovou, Kvitová přehrála Vekičovou. Muchová končí
Aktualizováno
Markéta Vondroušová vyprovodila krajanku Karolínu Plíškovou za necelou hodinu.
Markéta Vondroušová vyprovodila krajanku Karolínu Plíškovou za necelou hodinu.Profimedia
Markéta Vondroušová v Miami za pouhých 53 minut smetla 6:1, 6:2 Karolínu Plíškovou, s níž v předchozích třech vzájemných duelech neuhrála víc jak sedm gamů, a potřetí v řadě nechybí na Floridě v osmifinále. O zopakování svého maxima z roku 2019 si zahraje s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, která porazila Karolínu Muchovou. Petra Kvitová přehrála 6:3, 7:6 Chorvatku Donnu Vekičovou a popáté v řadě na Floridě nechybí v osmifinále. Postup do dalšího kola slaví i Barbora Krejčíková, jež si poradila 7:6, 6:3 s Madison Keysovou.

Plíšková –⁠ Vondroušová 0:2

Vondroušová loni kvůli operaci zápěstí půl roku nehrála, na podzim se však stihla na kurty vrátit a na menších turnajích a v Billie Jean King Cupu se rychle dostala do zápasového tempa. Ve dvouhře měla bilanci 8:2 a ve čtyřhře 10:1.

Ve velmi dobrých výkonech pokračuje i v letošní sezoně, když na pěti ze šesti turnajů vyhrála minimálně dva zápasy. Na březnových akcích WTA 1000 v Indian Wells i nyní v Miami dokonce ve třech duelech neztratila ani set a pokaždé proplula do osmifinále.

Sestřih zápasu Plíšková –⁠ Vondroušová
Livesport CZ

Na Floridě dosud prohrála pouhých 14 gamů a dnes si připsala i premiérový skalp krajanky Karolíny Plíškové, s níž v předchozích třech vzájemných duelech neuhrála ani set. Světovou sedmnáctku a finalistku z roku 2019 smetla v odvetě za měsíc staré vyřazení z Dubaje jednoznačně 6:1, 6:2.

Rodačka ze Sokolova od začátku dominovala. Slabší moment si vybrala až v samotném závěru, kdy za stavu 6:1 a 5:0 podruhé neudržela podání. Přesto zápas ukončila po pouhých 52 minutách hry.

Vondroušová v Miami hraje počtvrté a potřetí v řadě nechybí v osmifinále. O zopakování svého maxima z roku 2019 se utká Soranou Cirsteaovou, která dnes zastavila Karolínu Muchovou.

Cirsteaová –⁠ Muchová 2:0

Muchová na předchozí akci v Indian Wells vyřadila Vondroušovou, došla až do čtvrtfinále a ve skvělých výkonech pokračovala i v Miami. Včetně kvalifikace ztratila ve čtyřech utkáních jen 14 gamů a dobře rozehrála i nedělní souboj se Cirsteaovou.

Vedla 5:3, ale pak prohrála osm míčků v řadě, do konce utkání uhrála už jen jeden game a prohrála 5:7, 1:6. Rodačka z Olomouce nezvládla teprve druhý z posledních 13 zápasů a podruhé v sezoně neuhrála alespoň set. Na Floridě tak nepřekonala své maximum z loňského ročníku.

Kvitová –⁠ Vekičová 2:0

Kvitová dva dny po hladké výhře nad Lindou Noskovou neztratila set ani s Vekičovou. Chorvatku zdolala po 100 minutách hry 6:3, 7:6, přestože ve druhém setu dvakrát neudržela výhodu brejku, a vzájemnou bilanci vylepšila na 4:1.

"Tajemstvím (dnešního úspěchu) bylo zůstat soustředěná na každý bod. Hlavně ve druhém setu. Ona se po brejku vždy vrátila zpátky do hry. Už v prvním setu to nebylo jednoduché... Bylo to velmi náročné utkání, ona hrála dobře a dobře podávala," komentovala Kvitová.

Rodačka z Bílovce hraje v Miami potřinácté v kariéře a popáté v řadě a celkově pošesté nechybí v osmifinále. O vyrovnání svého maxima z let 2014, 2019 a 2022 si zahraje s v životní formě hrající Varvarou Gračovovou.

Sestřih zápasu Kvitová –⁠ Vekičová
Livesport CZ

Ta v neděli smetla 6:1, 6:2 Polku Magdalenu Frechovou, neprohrála 10 setů v řadě, z posledních 16 zápasů si připsala 14. vítězství a v dalším kole bude usilovat o své největší čtvrtfinále. S Gračovovou se Kvitová na okruhu WTA zatím neutkala.

Krejčíková – Keysová 2:0

Barbora Krejčíková v Miami startuje bezprostředně po deblovém triumfu v Indian Wells a už podruhé na Floridě překonala své maximum. Po Aliaksandře Sasnovičové si poradila ve dvou setech i s domácí finalistkou US Open 2017 Madison Keysovou, kterou zdolala 7:6, 6:3 a oplatila jí porážku z loňského Australian Open. 

Česká tenistka v téměř dvouhodinovém zápase odvrátila 8 z 10 brejkbolů. V prvním setu o podání přišla poprvé za stavu 5:4, ve druhém pak otočila vývoj z 1:3 a souboj ukončila ziskem pěti her v řadě.

Krejčíková vyhrála 10 z 11 posledních zápasů. Jedinou porážku utrpěla před dvěma týdny v Kalifornii s Arynou Sabalenkovou, zároveň je ale jednou ze dvou jejích letošních přemožitelek, když ji porazila před měsícem cestou za titulem v Dubaji.

"Když jí dáte trochu času, dokáže vám poslat míček, kam chce. Takže ji musíte dostat pod tlak, být na kurtu agresivní a nedat jí moc času. Musíte se snažit, aby si na kurtu vše vypracovala. Je to skvělá hráčka, vždy jsou to těžké bitvy," řekla Sabalenková k pondělnímu souboji s Krejčíkovou.

Bouzková – Sabalenková 0:2

Aryna Sabalenká narazí na Češku podruhé během dvou dnů. Ve třetím kole nedala šanci Marii Bouzkové, české tenistce nenabídla ani jeden brejkbol a po 67 minutách zvítězila snadno 6:1, 6:2.

Sabalenková v Miami od prvního zápasu laboruje se svalovým zraněním levé nohy, ale zatím ji výrazně nelimituje. "Mám pár cviků, které musím během zápasu dělat, abych měla sval pod kontrolou a mohla se soustředit na svou hru," uvedla Sabalenková.

Sestřih zápasu Bouzková – Sabalenková.
Livesport