Struff ve finále v Mnichově porazil Fritze a na domácí půdě slaví premiérový triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Struff ve finále v Mnichově porazil Fritze a na domácí půdě slaví premiérový triumf
Jan-Lennard Struff  slaví v Mnichově první titul.
Jan-Lennard Struff slaví v Mnichově první titul.Profimedia
Jan-Lennard Struff (32) získal na domácí "dvěstěpadesátce" v Mnichově první triumf na okruhu ATP. Ve finále porazil 7:5, 6:3 Taylora Fritze (26) a až na čtvrtý pokus se mu povedlo v boji o titul uspět. Den poté, co Němec deklasoval dvojnásobného obhájce titulu Dána Holgera Runeho, porazil také bývalého pátého hráče světa.

Fritz – Struff 5:7, 3:6

Čtvrtý nasazený a 28. hráč světa Struff zvítězil až ve svém čtvrtém finále na okruhu ATP, všechny tři předchozí prohrál. Na domácí půdě v Mnichově přerušil sérii nezdarů v boji o titul, když přehrál Američana Fritze ve dvou setech.

Německý tenista zakončil první set osmi vyhranými body v řadě, když v 11. gamu získal čistou hrou Američanovo podání a zajistil si klíčový brejk. V další hře set dopodával a udělal první krok k zisku premiérové trofeje.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu
Livesport

Ve druhé sadě začal brejkem stejně jako na začátku zápasu. V sedmé hře znovu sebral soupeřovo podání a za stavu 5:2 podával na výhru. Podruhé v zápase ale přišel o servis a nechal Fritze snížit. Větší komplikace však nepřipustil a po zisku následujícího gamu mohl slavit titul. Turnajem prošel beze ztráty setu.

Své první finále absolvoval v roce 2021 právě v Mnichově, další dvě si zahrál v minulém roce. Na antukové "tisícovce" v Madridu nestačil ve třech setech na Carlose Alcaraze a o měsíc později neproměnil mečbol proti Francisu Tiafoeovi na trávě ve Stuttgartu.

Rozhovor Jana-Lennarda Struffa

Pozápasový rozhovor Jana-Lennarda Struffa
Livesport

V Mnichově je ve finále také ve čtyřhře s krajanem Andreasem Miesem. O double bude bojovat proti dvojici Yuki Bhambri a Albano Olivetti.

Výsledky turnaje ATP 250 v Mnichově