Fruhvirtová si druhé finále nezahraje, v Ningbu prohrála s rozjetou přemožitelkou Kvitové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fruhvirtová si druhé finále nezahraje, v Ningbu prohrála s rozjetou přemožitelkou Kvitové

Fruhvirtová o titul nakonec nezabojuje.
Fruhvirtová o titul nakonec nezabojuje.Profimedia
Linda Fruhvirtová (18) si na akci WTA 250 v čínském Ningbu své druhé kariérní finále na nejvyšší tour nezahraje. Šampionka loňského podniku v Čennaí podlehla v semifinále 4:6, 1:6 výborně hrající Dianě Šnajderové (19), která vyhrála i svůj šestý souboj s Češkami a navázala na skalp Petry Kvitové. Ruska ve svém prvním finále na této úrovni vyzve nasazenou jedničku Ons Jabeurovou (29).

L. Fruhvirtová – Šnajderová 4:6, 1:6

Linda Fruhvirtová v Ningbu po skreči Rebeky Masárové nejen přerušila sérii devíti porážek a dočkala se svého prvního vítězství po třech měsících, ale také dosáhla na svou teprve třetí letošní vítěznou sérii po osmifinále na Australian Open a čtvrtfinále na trávě v Birminghamu.

Bývalá členka TOP 50 žebříčku, která se díky postupu do semifinále v pondělí vrátí do elitní stovky, se každým zápasem zlepšovala a připomínala své výkony z loňského Čennaí, kde se senzačně stala zbrusu novou šampionkou turnajů WTA. Ve druhém kole vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a ve čtvrtfinále smetla turnajovou osmičku Luciu Bronzettiovou.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Nad její síly byla až rozjetá a famózně hrající Diana Šnajderová. O rok starší Ruska navázala na skalp nasazené dvojky a dvojnásobné wimbledonské královny Petry Kvitové a vyhrála i svůj šestý kariérní souboj s českými tenistkami. Starší z talentovaných sester by se teď měla přesunout do Pekingu, na tamní "tisícovce" začíná hlavní soutěž už v sobotu.

Fruhvirtová měla vynikající vstup do zápasu a díky aktivní hře se dostala do vedení 2:0. Brejk však nepotvrdila, prohrála maratonský pátý game a rázem byla sama brejk dole. Šanci na srovnání skóre měla v osmém gamu, kdy vytáhla výborný return, na který ovšem soupeřka zareagovala fantastickým forhendem po čáře. Češka se dál prala jako lvice, ale na pátý setbol už zareagovat nedokázala.

Ve druhé sadě byla Šnajderová k nezastavení, téměř vůbec nechybovala a nalomená Fruhvirtová naopak častými minelami pomáhala. Mladší z aktérek si nechala v polovině druhého dějství ošetřovat záda. V pátek byla na servisu slabší než v předchozích dvou zápasech, možný problém v oblasti zad by vysvětloval i mnohem větší počet chyb v posledním setu.

Sestřih zápasu Linda Fruhvirtová – Diana Šnajderová.
Livesport

Šnajderová, která měla hrát na WTA 1000 v Pekingu kvalifikaci, si tak vyzkouší stejně jako před rokem Fruhvirtová své úplně první finále na turnajích WTA. V sobotu v něm vyzve Ons Jabeurovou.

Tunisanku dělí jediná výhra od pátého triumfu na nejvyšší tour, prvního na tvrdých površích. Nasazená jednička si v semifinále poradila 6:3, 1:6, 6:2 s bývalou semifinalistkou French Open Nadiou Podoroskou a pokusí se vylepšit svou mizernou finálovou bilanci 4:8.

Výsledky turnaje WTA 250 v Ningbu