Šwiateková poprvé nesmetla Kuděrmetovovou. V Tokiu prohrála třísetové čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šwiateková poprvé nesmetla Kuděrmetovovou. V Tokiu prohrála třísetové čtvrtfinále
Šwiateková nezvládla duel s Kudermetěvovou.
Šwiateková nezvládla duel s Kudermetěvovou.Profimedia
Iga Šwiateková (22) po triumfu na Roland Garros pokračuje v matných výkonech. V Tokiu na prvním turnaji po sesazení z čela světového žebříčku skončila už ve čtvrtfinále po třísetové porážce se svou až dosud oblíbenou soupeřkou Veronikou Kuděrmetovovou (26), s níž v předchozích čtyřech duelech ztratila dohromady jen deset gamů.

Šwiateková – Kuděrmetovová 2:6, 6:2, 4:6

Iga Šwiateková po červnovém triumfu na Roland Garros odehrála sedm turnajů a pouze na menší domácí akci WTA 250 v rodné Varšavě nenašla přemožitelku. Jinak se nedostala dál než do semifinále.

Po neúspěšné obhajobě titulu na US Open byla po 75 týdnech sesazena z čela žebříčku a tento týden v Tokiu tak poprvé od loňského jara nestartovala jako světová jednička. K úspěchu jí to ale nepomohlo.

Dvaadvacetiletá Polka měla už v úvodním zápase nečekaně potíže s domácí outsiderkou Maiou Hontamaovou a druhou soupeřku již překonat nedokázala. S Veronikou Kuděrmetovovou, s níž v prvních čtyřech vzájemných duelech ztratila celkem jen deset her a letos ji deklasovala v Dauhá i Madridu, prohrála 2:6, 6:2, 4:6.

Sestřih zápasu.
Livesport

Šwiateková od prvních výměn příliš chybovala a odvrácením brejkbolu za stavu 0:4 alespoň zažehnala hrozbu kanára. Sice si vynutila třetí set, ale v něm si nevypracovala jedinou šanci na brejk, dál neobvykle kazila a obrat nedotáhla. Kuděrmetovová zvítězila po necelých dvou a půl hodinách boje a na pátý pokus o čtyři roky mladší Polku porazila.

"Žádnou speciální strategii jsem proti ní neměla. Prostě jsem se snažila sama sebe přesvědčit, že ji dokážu porazit, a konečně se to podařilo," uvedla Kuděrmetovová na webu WTA.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Světová devatenáctka Kuděrmetovová se o místo ve finále utká s Anastasií Pavljučenkovovou. Osmifinálová přemožitelka Lindy Noskové porazila 6:2, 7:5 krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou a poprvé od porážky ve finále Roland Garros 2021 postoupila na hlavním okruhu do semifinále. V nich vyhrála 11 z posledních 12 zápasů.

Jessica Pegulaová pokračuje na "pětistovce" v Tokiu v suverénních výkonech. Nasazená dvojka zničila v úvodním zápase 6:1, 6:2 Cristinu Bucsaovou a ve čtvrtfinále deklasovala za hodinu hry 6:1, 6:0 světovou třináctku Darju Kasatkinovou, které nedovolila ani jednou uhájit servis.

O třetí letošní finále a nejspíše definitivní jistotu startu na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu bude usilovat proti Marii Sakkariové.

Sestřih zápasu Darja Kasatkinová – Jessica Pegulaová.
Livesport

Sakkariová slavila před týdnem na WTA 1000 v Guadalajaře svůj teprve druhý kariérní triumf na nejvyšším okruhu a vítěznou sérii natáhla už na sedm zápasů a 14 setů. Řecká jednička ve čtvrtfinále v Tokiu stejně jako v semifinále v Mexiku jasně přehrála Caroline Garciaovou, tentokrát po setech 6:2, 6:2.

Výsledky turnaje WTA 500 v Tokiu