Tři Češky ve čtvrtfinále. Po cenných skalpech jdou v Ningbu dál Fruhvirtová i Siniaková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tři Češky ve čtvrtfinále. Po cenných skalpech jdou v Ningbu dál Fruhvirtová i Siniaková
Aktualizováno
Linda Fruhvirtová postoupila na turnaji v Číně do čtvrtfinále.
Linda Fruhvirtová postoupila na turnaji v Číně do čtvrtfinále.Profimedia
České tenistky jsou na WTA 250 v čínském Ningbu stále stoprocentní. Zatímco Petra Kvitová (33) postoupila do čtvrtfinále bez boje, Linda Fruhvirtová (18) a Kateřina Siniaková (27), které v úvodním kole přerušily dlouhou sérii porážek, si musely účast mezi nejlepší osmičkou vybojovat. Fruhvirtová vyřadila nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou a Siniaková porazila turnajovou trojku Soranu Cirsteaovou.

L. Fruhvirtová – Blinkovová 6:3, 3:6, 6:1

Linda Fruhvirtová dorazila do čínského Ningba v mizerné formě a se šňůrou devíti prohraných zápasů. V úvodním kole proti Rebece Masárové si však vynutila rozhodující set, ve kterém jí Španělka pro nemoc vzdala. První vítězství v dohraných duelech od konce června ale slavila až o dva dny později, kdy si vyšlápla na nasazenou čtyřku a světovou čtyřicítku Annu Blinkovovou a zapsala svůj šestý kariérní skalp TOP 50.

Sice postup do druhého kola zaregistrovala po skreči, nicméně talentovanou teenagerku konec černé série evidentně povzbudil. Proti favorizované Rusce se snažila útočit, kdykoli měla příležitost, po většinu zápasu skvěle zvládala klíčové momenty a pomáhala si i servisem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V úvodním gamu utkání zlikvidovala všechny tři brejkbolové hrozby, žádné další nečelila a sama potřebovala na brejk čtyři šance v jedné hře. Ve druhé sadě, kterou rovněž rozhodl jediný brejk, však příliš chybovala a Rusce dovolila stav srovnat.

Rozhodující dějství bylo ovšem kompletně v režii Češky. Od začátku byla aktivnější hráčkou na kurtu, trefila čtyři esa a 76% prvních podání a na servisu ztratila dohromady pouhé čtyři fiftýny. V závěrečném setu na tom byla lépe i fyzicky.

Sestřih zápasu Linda Fruhvirtová – Anna Blinkovová.
Livesport

Fruhvirtová ve středu zapsala svou teprve třetí letošní vítěznou sérii, v lednu byla jediný set od postupu do čtvrtfinále grandslamového Australian Open a v červnu prošla mezi nejlepší osmičku na trávě v Birminghamu. Ve čtvrtfinále podniků WTA má bilanci 1:2, dál se podívala jen loni v Čennaí, kde senzačně vybojovala titul. Právě body za loňský triumf v Indii před pár dny ztratila a v žebříčku vypadla z elitní stovky.

Další krok k návratu do nejvyššího patra světového hodnocení může učinit ve čtvrtečním čtvrtfinále proti Lucie Bronzettiové. S antukovou specialistkou a nasazenou osmičkou prohrála jediný předchozí souboj předloni na švédské antukové akci ITF.

Pozápasový ohlas Lindy Fruhvirtové.
Livesport

"Byl to těžký zápas a vítězství je skvělý pocit. Hrála jsem opravdu dobře, moc bodů jsem zadarmo nedostala, musela jsem o každý bojovat. Jsem ráda, že jsem se dokázala soustředit na každý míč a restartovat po prohraném druhém setu. Mám velkou radost, že si tu zahraju ještě další zápas," řekla Fruhvirtová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Po odstoupení Julie Putincevové je ve čtvrtfinále bez boje Petra Kvitová, nasazená dvojka se střetne s talentovanou ruskou teenagerkou Dianou Šnajderovou.

Cirsteaová – Siniaková 3:6, 5:7

České tenistky jsou na podniku WTA 250 v činském Ningbu stále stoprocentní, po Petře Kvitové a Lindě Fruhvirtové postoupila do čtvrtfinále také Kateřina Siniaková. Bývalá deblová světová jednička, která v úterý přerušila sérii sedmi proher a dočkala se svého prvního vítězství od Wimbledonu, stále neztratila set.

Po lucky loserovi Elizabeth Mandlikové uspěla i ve druhém kole proti nasazené trojce Soraně Cirsteaové. S Rumunkou prohrála všechny čtyři předchozí souboje, ale tentokrát kurt opouštěla jako vítězka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Siniaková si celkem rychle vypracovala vedení 5:1, jenže set navzdory dvěma setbolům nedopodávala a ukončila jej až na returnu. Mnohem více se nadřela na zisk toho následujícího, dokonce prohrávala už 1:4 o dva brejky. Manko však dohnala, Cirsteaové nedovolila sadu doservírovat a v posledním gamu využila po chybě soupeřky třetí mečbol na returnu.

V probíhající sezoně zvládla oba čtvrtfinálové duely, v únoru se probojovala do semifinále na betonech v mexické Méridě a v červnu ovládla jednu z posledních wimbledonských generálek v Bad Homburgu. Jednalo se o její čtvrtý triumf na nejvyšším okruhu a prvenstvím na trávě zkompletovala sbírku trofejí ze všech tří povrchů.

Vítězka čínské akce WTA v Shenzhenu z roku 2017 bude ve čtvrtečním čtvrtfinále čelit Nadie Podoroské. Se semifinalistkou French Open 2020 změří síly poprvé.

Výsledky dvouhry na turnaji WTA v Ningbu