Siniaková ukončila šňůru sedmi proher, chuť vítězství okusila poprvé od Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Siniaková ukončila šňůru sedmi proher, chuť vítězství okusila poprvé od Wimbledonu
Siniaková neměla s Mandlikovou větší problémy.
Siniaková neměla s Mandlikovou větší problémy.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) se v čínském Ningbu dočkala svého prvního vítězství od úvodního kola Wimbledonu. Úřadující šampionka travnatého podniku v Bad Homburgu smetla 6:0, 6:4 Američanku Elizabeth Mandlikovou (22) a po skalpu dcery slavné bývalé české tenistky přerušila sérii sedmi porážek. O postup do čtvrtfinále bude usilovat proti nasazené trojce Soraně Cirsteaové, se kterou prohrála všechny čtyři předchozí souboje.

Siniaková – Mandliková 6:0, 6:4

Kateřina Siniaková má letos negativní zápasovou bilanci 15 výher a 16 proher. V únoru si zahrála semifinále na betonech v mexické Méridě, ale přes druhé kolo se i vinou zdravotní pauzy znovu dostala až o čtyři měsíce později v Bad Homburgu, kde slavila svůj čtvrtý triumf na turnajích WTA a zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů.

Od té doby se bývalé deblové světové jedničce opět nedaří. Do Wimbledonu sice vstoupila cenným skalpem Qinwen Zheng, nicméně prohrála všech sedm následujících zápasů a recept nenašla ani na jasné outsiderky Heather Watsonovou a Renatu Zarazúaovou.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Chytnout by se mohla na oblíbených asijských betonech, na nichž v Shenzhenu 2017 ukořistila svůj první titul na této úrovni. Přesun do Asie jí zatím vychází na jedničku, v úvodním kole v čínském Ningbu deklasovala Elizabeth Mandlikovou, dceru čtyřnásobné grandslamové šampionky Hany Mandlíkové.

Talentované Američance s českými kořeny nadělila za 27 minut kanára, ale ve druhé sadě už měla mnohem více práce. Dvakrát neudržela náskok brejku, ztratila čtyři gamy a set trval dvojnásobek času.

Sestřih zápasu Kateřina Siniaková – Elizabeth Mandliková.
Livesport

Siniaková, která není daleko od vypadnutí z elitní stovky žebříčku, doplnila v dalších bojích Lindu Fruhvirtovou a Petru Kvitovou. Fruhvirtová podobně jako ona přerušila sérii porážek, dokonce jich měla na kontě devět v řadě. Kvitová je po odstoupení Julie Putincevové už ve čtvrtfinále.

Rodačka z Hradce Králové může dvojnásobnou wimbledonskou vítězku doplnit, pokud zvládne duel s nasazenou trojkou Soranou Cirsteaovou. S Rumunkou, jež až po téměř tříhodinovém boji zdolala Claire Liuovou a hrála čtvrtfinále nedávného US Open, prohrála všechny čtyři předchozí souboje.

Výsledky dvouhry na turnaji WTA v Ningbu