Martincová znovu končí v 1. kole, v oblíbeném Nottinghamu prohrála s Burrageovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martincová znovu končí v 1. kole, v oblíbeném Nottinghamu prohrála s Burrageovou

Tereza Martincová se s Nottinghamem loučí v úvodním kole, nestačila na domácí Jodie Burrageovou.
Tereza Martincová se s Nottinghamem loučí v úvodním kole, nestačila na domácí Jodie Burrageovou.Profimedia
Tereza Martincová (28) pouze jednou v letošní sezoně překročila první kolo hlavní soutěže na nejvyšším okruhu. A ani na trávě v oblíbeném Nottinghamu, kde si v posledních dvou letech zahrála čtvrtfinále a semifinále, tuto mizernou bilanci nevylepší. Po třech hodinách boje prohrála 6:7, 6:3, 6:7 s domácí nadějí Jodie Burrageovou (24), která se o své první čtvrtfinále na turnajích WTA utká s nasazenou trojkou Magdou Linetteovou (31).

Martincová – Burrageová 6:7, 6:3, 6:7

Tereza Martincová figurovala loni v únoru v nejlepší čtyřicítce žebříčku. Kvůli mizerné letošní formě však vypadla z elitní stovky, o členství v níž několik let marně usilovala. V Nottinghamu, kde posbírala dvě ze svých tří kariérních čtvrtfinále na travnatém povrchu, si zhoršila letošní bilanci v utkáních hlavní soutěže na nejvyšším okruhu na 1:9.

Pražská rodačka získala v zápase o 11 bodů více, jenže v klíčových momentech byla horší než Jodie Burrageová. Z celkového počtu 15 brejkbolů dokázala využít jen tři a nakonec nezužitkovala ani 12 dvojchyb soupeřky. V úvodním tie-breaku se sice dotáhla z 1:5 na 5:5, ovšem další dva body prohrála. Ve druhé sadě dominovala a na druhý pokus ji dopodávala, ale v té rozhodující neproměnila ani jeden ze šesti brejkbolů a ve zkrácené hře padla 4:7.

Sestřih zápasu Martincová – Burrageová
Livesport CZ

Domácí zástupkyně bude v dalším zápase bojovat o své premiérové čtvrtfinále na turnajích WTA. Druhé kolo si v tomto dějišti zahrála také loni a tentokrát v něm vyzve nasazenou trojku a světovou jednadvacítku Magdu Linetteovou.

Snigurová – Haddadová Maiaová 6:4, 6:3

První utkání na turnaji se nevydařilo ani Beatriz Haddadové Maiaové, jež loni v Nottinghamu prošla právě po skreči Martincové do finále a následně získala svůj první titul. Semifinalistka nedávného Roland Garros, jež se díky tomu jako první Brazilka dostala do TOP 10 světového žebříčku, nezvládla rychlý přechod z antuky na trávě někdejší juniorské wimbledonské šampionce Darje Snigurové z Ukrajiny podlehla 4:6, 3:6.

Turnaj v Nottinghamu běží podle plánu navzdory rozsáhlé policejní akci. Část města je uzavřená kvůli nalezení tří mrtvol v ulicích města, navíc se dodávka pokusila přejet lidi. Podle policie, která už zadržela podezřelého, spolu všechny události souvisí.

Výsledky dvouhry žen turnaje v Nottinghamu