Gauffová ukončila útok Sakkariové na Turnaj mistryň, Američanka vyhrála 16. zápas v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová ukončila útok Sakkariové na Turnaj mistryň, Američanka vyhrála 16. zápas v řadě

Gauffová ukončila útok Sakkariové na Turnaj mistryň, Američanka vyhrála 16. zápas v řadě
Gauffová ukončila útok Sakkariové na Turnaj mistryň, Američanka vyhrála 16. zápas v řaděProfimedia
Cori Gauffová (19) pokračuje ve fenomenální jízdě, kterou zahájila už na začátku srpna. Ve čtvrtfinále na prestižní "tisícovce" v Pekingu přehrála 6:2, 6:4 Marii Sakkariovou (28), jež definitivně přišla o možnost startovat na letošním Turnaji mistryň a nebude dál stíhat Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou ani Ons Jabeurovou. Americká teenagerka vyhrála už 16 zápasů v řadě a o další finále se popere se svou neoblíbenou soupeřkou Igou Šwiatekovou (22).

Sakkariová – Gauffová 2:6, 4:6

Cori Gauffová je už dlouho stabilní členkou TOP 10 žebříčku, nicméně ještě na začátku srpna měla na kontě "jen" tři tituly a všechny z nejmenších akcí WTA 250. Od té doby ovšem hraje v životní formě. Po triumfu na WTA 500 ve Washingtonu ovládla "tisícovku" v Cincinnati a na US Open se stala zbrusu novou grandslamovou šampionkou.

Ve fenomenální fazóně pokračuje při debutu v Pekingu, kde svou aktuální neporazitelnost protáhla už na 16 zápasů. Jedná se o nejdelší letošní vítěznou sérii na nejvyšším ženském okruhu. V čínském hlavním městě vylepšila svou bilanci po návratu na tvrdé povrchy na 22:1.

Sestřih zápasu Maria Sakkariová – Cori Gauffová.
Livesport

Zatímco proti Petře Martičové bojovala tři hodiny a returnovala na udržení se v utkání, s Jekatěrinou Alexandrovovou, rozjetou Veronikou Kuděrmetovovou i kolegyní z elitní desítky pořadí Marií Sakkariovou si dokázala poradit ve dvou setech. Obzvláště výkon proti řecké jedničce byl z její strany vynikající. Na postup přes vítězku nedávného podniku WTA 1000 v Guadalajaře potřebovala pouhých 80 minut, během nichž nečelila ani jedné brejkbolové hrozbě.

Gauffovou čeká v sobotu sedmé semifinále v probíhající sezoně. V něm se střetne se svou neoblíbenou soupeřkou Igou Šwiatekovou. S bývalou světovou jedničkou neuhrála v úvodních sedmi soubojích jediný set, ale v tom posledním před pár týdny v Cincinnati sérii porážek po třísetové bitvě přerušila.

Šwiateková se naopak na výhru pořádně nadřela. V úvodní sadě proti Caroline Garciaové neproměnila setbol, ve druhé neudržela vedení 4:1 se dvěma brejky v zádech a celkem třikrát se ocitla dva míčky od vyřazení. Nasazená dvojka ale vývoj otočila, nakonec zvítězila 6:7, 7:6, 6:1 a zahraje si o teprve druhé finále od triumfu na Roland Garros.

Gauffová vítězstvím nad Sakkariovou definitivně ukončila stíhací jízdu Řekyně, která ohrožovala účast Markéty Vondroušové, Ons Jabeurové a hlavně Karolíny Muchové na Turnaji mistryň v Mexiku. Z osmého postupového místa mohla Muchovou vyšoupnout už jen Jelena Ostapenková. Lotyška, která potřebovala v Pekingu triumfovat, vypadla už ve čtvrtfinále s Ljudmilou Samsonovovou.

Sestřih zápasu Caroline Garciaová – Iga Šwiateková.
Livesport

Samsonovová bude v semifinále čelit Jeleně Rybakinové, s níž vyhrála všechny tři předchozí souboje. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán prohrála úvodní čtyři střetnutí s Arynou Sabalenkovou, ale už podruhé v řadě ji porazila. Na WTA 1000 v Pekingu vyhrála souboj grandslamových šampionek poměrem 7:5, 6:2 a uštědřila Bělorusce její první porážku v roli světové jedničky.

Sestřih zápasu Aryna Sabalenková – Jelena Rybakinová.
Livesport

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu