Senzace v Římě! Přemožitel Lehečky vyřadil i světovou dvojku Alcaraze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Senzace v Římě! Přemožitel Lehečky vyřadil i světovou dvojku Alcaraze

Fábián Marozsán si připsal další cenný skalp.
Fábián Marozsán si připsal další cenný skalp.Profimedia
Fábián Marozsán (23) pokračuje na Masters v Římě v neuvěřitelném debutu v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Maďarský kvalifikant si ve třetím kole vyšlápl 6:3, 7:6 na světovou dvojku a jednoho z největších favoritů Carlose Alcaraze (20), který se za týden vrátí na tenisový trůn. V osmifinále se přemožitel Jiřího Lehečky utká s Bornou Čoričem.

Marozsán – Alcaraz 2:0

Fábián Marozsán hrál ještě na začátku loňské sezony turnaje ITF, postupně přešel na challengery, na kterých dvakrát triumfoval, a letos už zkouší prorazit i na hlavním okruhu. Maďar, jenž ještě nikdy nebyl v elitní stovce žebříčku, šokuje hned při svém debutu v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu.

Ten absolvuje na Masters v Římě, kde prošel kvalifikací a v hlavní fázi vyřadil Corentina Mouteta, Jiřího Lehečku a senzačně také světovou dvojku a budoucího staronového lídra žebříčku Carlose Alcaraze, přičemž proti posledním jmenovaným slavil své první skalpy TOP 50.

Španěl byl s letošní bilancí 30:2 jasným favoritem, ale dnes neměl svůj den, příliš chyboval a poprvé v sezoně neprošel na některém z turnajů alespoň do semifinále. Úřadující šampion US Open, který ve Foro Italicu debutoval a řadil se mezi největší adepty na titul, trefil jen 12 vítězných úderů a spáchal dvojnásobek nevynucených chyb. Nezkušený Marozsán toho dokonale využil, v utkání měl takřka opačný poměr winnerů a minel, jen jednou zaváhal na servisu a světovou dvojku ani jednou nepustil do vedení.

Sestřih zápasu Maroszán – Alcaraz
Livesport CZ

"Není jednoduché teď něco říct, jsem velmi šťastný," řekl 135. hráč pořadí. "Tohle jsem si vůbec nedokázal představit, i když se mi o tom v noci zdálo. Teď je to skutečné. Původně jsem měl v plánu uhrát alespoň pár gamů nebo set a teď tu stojím jako vítěz nad světovou dvojkou," dodal. V osmifinále se utká s Bornou Čoričem.

Yannick Hanfmann pokračuje v Římě ve skvělém antukovém jaru a v 31 letech si poprvé zahraje osmifinále na turnajích Masters. Německý kvalifikant ve třetím kole vyřadil po setech 6:4, 4:6, 6:3 domácího Marca Cecchinata a dále vyzve Andreje Rubljova.