Tennis Tracker: Alcaraz porazil Ramose a zajistil si návrat do čela světového žebříčku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz porazil Ramose a zajistil si návrat do čela světového žebříčku

Alcaraz opět bude světovou jedničkou.
Alcaraz opět bude světovou jedničkou.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 13. května?
ATP moment dne ze zápasu Rubljov – Molčan.
Livesport
WTA moment dne ze zápasu Linetteová – Haddad Maiaová.
Livesport

22:00 – Dnešní program na společném antukovém turnaji ATP Masters 1000 a WTA 1000 v Římě se kvůli dešti nedohraje. Na zítra byla odložena dohrávka souboje Jiřího Lehečky s Fábiánem Maroszánem, vůbec se na kurt nedostala Marie Bouzková s Coco Gauffovou.

20:25 – Premiérový zápas Jiřího Lehečky na antukovém Masters 1000 v Římě dál komplikují rozmary počasí. Český tenista získal proti maďarskému kvalifikantovi Fábiánu Maroszánovi první set, ale pak ztratil čtyři z pěti servisů a za stavu 6:4, 1:6 a 1:2 před podáním soupeře jeho trápení přerušil déšť.

19:45 – Dvě a půl hodiny strávily na římském kurtu Rusky Anastasia Potapovová a Veronika Kuděrmetovová. Kuděrmetovová nakonec svou krajanku přehrála 7:5, 3:6 a 6:1 a v osmifinále turnaje může narazit na Marii Bouzkovou nebo Coco Gauffovou.

Sestřih zápasu Potapovová – Kuděrmetovová
Livesport

18:15 – Více než dvě hodiny na turnaji v Římě trvala bitva mezi Beatriz Haddadovou Maiaovou a Magdou Linetteovou. Z vítězství 7:5, 6:4 se nakonec radovala brazilská tenistka.

Sestřih zápasu Linetteová – Haddadová Maiaová.
Livesport

17:45 – Carlos Alcaraz si připsal vítězný debut na antukovém Masters 1000 v Římě. Krajana Alberta Ramose přehrál 6:4, 6:1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 4-0. Španěl si zajistil návrat na post světové jedničky a na French Open tak bude poprvé plnit roli nejvýše nasazeného na grandslamovém turnaji.

Sestřih zápasu Ramos – Alcaraz.
Livesport

17:45 – "Nebylo to snadné. První kolo každého turnaje je opravdu těžké a Ramos je antukový specialista. Musel jsem tedy rychle přizpůsobit svou hru. Ani podmínky nebyly jednoduché – déšť, celodenní čekání... Nakonec jsem se svým výkonem opravdu spokojený," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Alcaraz.

Pozápasový ohlas Alcaraze
Livesport

17:00 – Barbora Strýcová na svém druhém turnaji rozlučkového turné dohrála už i ve čtyřhře. Na antuce v Římě se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu v prvním kole podlehly 6:7, 6:3, 6:10 dvojici Nadja Kičenoková a Kimberley Zimmermannová.

16:00 – Sofia Keninová na antuce v Římě na nečekanou výhru nad rozjetou světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou nenavázala. Ve třetím kole Američanka prohrála 4:6, 2:6 s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

14:30 – Sobotní program na společném turnaji mužů a žen v Římě výrazně komplikuje déšť. Po téměř dvouhodinovém odložení prvních zápasů se hrálo jen něco málo přes hodinu, než si hlavní slovo vzalo znovu pro tenis nepříznivé počasí. Na svůj úvodní zápas v Itálii zatím marně čeká i Jiří Lehečka.

14:10 Andrej Rubljov si opět po třech týdnech poradil s Alexem Molčanem ve dvou setech. Na úvod antukového Masters v Římě šestý hráč světa zvítězil 6:3, 6:4 a postoupil do 3. kola.

Sestřih zápasu Rubljov – Molčan.
Livesport

14:10 – "Jsem rád, že se mi podařilo dohrát těsně před tím, než začalo pršet a můžu si odpočinout. Byly těžké podmínky, ale myslím, že jsem hrál dobře," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Rubljov.

Pozápasový ohlas Rubljova.
Livesport

13:00 Lucie Havlíčková v Trnavě do svého třetího, dosud největšího a prvního antukového finále nepostoupila. Na podniku ITF W100 osmnáctiletá Češka skončila v semifinále po porážce 4:6, 4:6 s Belgičankou Greetje Minnenovou.

12:50 – Jakub Menšík na domácí antuce v pražské Stromovce porazil 6:2, 7:5 Španěla Alejandra Moru a poprvé postoupil do finále challengeru. O titul si 17letý český talent zahraje s Němcem Köpferem, nebo Argentincem Kickerem. Více informací najdete v článku.

01:00 – Jelena Rybakinová vkročila do akce WTA 1000 v Římě výhrou 7:6, 6:1 nad domácí Jasminou Paoliniovou a zkompletovala dvojice pro třetí kolo. V něm se kazašská vítězka loňského Wimbledonu střetne s Kalinskou.