Strýcová další senzační výhru nepřidala, v Římě nestačila na Sakkariovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Římě vybojovala postup přes Trevisanovou, Vondroušová povolila jediný game

Aktualizováno
Muchová si poradila s Italkou Trevisanovou.
Muchová si poradila s Italkou Trevisanovou.Profimedia
Karolína Muchová (26) znovu vylepšila své maximum na WTA 1000 v Římě, ačkoli v rozhodujícím dějství zahodila vedení 4:0, a dokonce likvidovala mečbol. Domácí Martinu Trevisanovou udolala po třech hodinách 3:6, 6:3, 7:5. Zápas druhého kola zvládly také nasazená desítka Barbora Krejčíková (27) a Markéta Vondroušová (23). Barbora Strýcová (37) naopak proti světové osmičce Marii Sakkariové (27) neuspěla. O postup dnes bude ještě bojovat Markéta Vondroušová.

Karolína Muchová má letos stabilní formu a už dnešním vítězstvím si možná zajistila návrat do nejlepší padesátky žebříčku. Bývalá světová devatenáctka sice stále čeká na své první semifinále od Australian Open 2021, nicméně v probíhající sezoně uhrála už tři čtvrtfinále a na všech osmi turnajích zvládla úvodní zápas.

Zatímco před dvěma týdny v Madridu skončila na druhé soupeřce, v Římě už dvakrát vylepšila své maximum. Češka si na úvod poradila s lucky loserem Kamillou Rachimovovou a v dnešní strhující tříhodinové bitvě udolala 3:6, 6:3, 7:5 domácí Martinu Trevisanovou, jež v tomto dějišti prohrála i svůj sedmý duel. S Italkou se letos střetla už potřetí a i tentokrát našla recept.

Sestřih zápasu Muchová – Trevisanová.
Livesport

Muchová si v úvodním dějství jen jednou uhájila servis a za stavu 3:3 ve druhé sadě čelila dvěma brejkbolům. Favoritka ovšem od té chvíle získala 28 z 30 následujících fiftýnů a v rozhodujícím setu vedla 4:0. Pak ale předvedla vítěznou sérii gamů Trevisanová a v desáté hře měla mečbol. Ten však rodačka z Olomouce zlikvidovala, soupeřku brejkla a utkání zdárně doservírovala.

Přehled zápasu Muchová - Trevisanová 3:6, 6:3, 7:5

Dnešním postupem doplnila ve třetím kole Marii Bouzkovou. O osmifinále si zahraje s další domácí zástupkyní Camilou Giorgiovou, nebo nasazenou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Dál jde i Krejčíková

Krejčíková měla na úvod volný los a s Koviničovou se střetla znovu po dvou týdnech. Na předchozím antukovém turnaji v Madridu ji v druhém kole vyřadila ve třech setech, tentokrát byl zápas její jasnou záležitostí.

Sestřih zápasu Krejčíková – Koviničová.
Livesport

Černohorská tenistka si už po prvním setu, který prohrála 2:6, nechala ošetřit záda a po pěti gamech druhé sady skrečovala. Předloňská šampionka Roland Garros Krejčíková se v dalším kole utká s vítězkou duelu mezi Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Přehled zápasu Krejčíková – Koviničová 6:2, 1:4 (skreč)

Markéta Vondroušová nadělila třetí z pěti posledních soupeřek kanára. Do antukového podniku WTA 1000 v Římě vstoupila semifinalistka z roku 2020 drtivou výhrou 6:0, 6:1 nad loňskou čtvrtfinalistkou Biancou Andreescuovou z Kanady, kterou vyřídila za necelou hodinu. Ve třetím kole vyzve vítězka světovou osmičku Marii Sakkariovou, s níž se dosud v kariéře neutkala.

Přehled utkání Vondroušová – Andreescuová 6:0, 6:1

Strýcová další výhru nepřidala

Barbora Strýcová se před dvěma týdny v Madridu představila poprvé od Australian Open 2021 a po mateřské pauze, došla se Su-Wei Hsieh do čtvrtfinále čtyřhry, ale ve dvouhře vypadla hned s Elisabettou Cocciarettovou. Prvního singlového vítězství od posunutého French Open 2020 se při svém rozlučkovém turné dočkala až v úterý v Římě, když překvapila proti Maryně Zaněvské.

Sestřih zápasu Sakkariová – Strýcová.
Livesport

Na další výhru v této disciplíně si musí plzeňská rodačka ještě počkat, ve druhém kole nestačila jasně 1:6, 3:6 na světovou osmičku Marii Sakkariovou. Bývalá 16. hráčka pořadí a někdejší deblová světová jednička mohla na první ztracený servis zareagovat rebrejkem, avšak nevyužila ani jednu ze dvou šancí a v úvodní sadě uhrála jediný game. Další tři příležitosti nezužitkovala v úvodu druhého setu, Řekyni sice nedovolila utkání dopodávat, ovšem brejk nepotvrdila.

Přehled zápasu Sakkariová – Strýcová 6:1, 6:3

Jiří Lehečka odehraje utkání druhého kola až zítra.