Siniaková přišla v Římě o vítěznou sérii, recept na Mertensovou nenašla ani na pátý pokus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková přišla v Římě o vítěznou sérii, recept na Mertensovou nenašla ani na pátý pokus

Siniaková sedmou výhru v řadě nepřidala.
Siniaková sedmou výhru v řadě nepřidala.Profimedia
Kateřina Siniaková (28) sedmé vítězství v řadě nepřidala a přišla o neporazitelnost po triumfu na podniku 125k ve Španělsku. Rodačka z Hradce Králové v den svých narozenin nestačila ve druhém kole na tisícovce v Římě 1:6, 4:6 na Elise Mertensovou (28), se kterou prohrála i pátý vzájemný souboj a už devět setů po sobě. Své osobní maximum ve Foro Italicu tak nevylepšila.

Mertensová – Siniaková 6:1, 6:4

Kateřina Siniaková slavila v předchozím týdnu na podniku 125k v Lleidě svůj 14. singlový titul napříč všemi úrovněmi, ovšem na hlavním okruhu se jí v letošní sezoně stále nedaří. Přes druhé kolo se podívala pouze na jednom z 11 odehraných turnajů na nejvyšší úrovni.

Na probíhající tisícovce v Římě ztroskotala ve druhém kole na Elise Mertensové. S Belgičankou prohrála i pátý vzájemný souboj a také už devět setů v řadě. Rodačka z Hradce Králové čelila neoblíbené soupeřce v den svých 28. narozenin a z úvodních devíti gamů dokázala získat jen jeden.

V následujícím průběhu sice vzdorovala mnohem více, nicméně pořád dotahovala skóre a ani jednou se nedostala do vedení. V závěrečné hře odvrátila dva mečboly a měla brejkbol na srovnání stavu druhé sady, ovšem Mertensová si v souboji bývalých deblových světových jedniček vypracovala další dvě šance a tu čtvrtou v pořadí už proměnila.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Siniaková se ve Foro Italicu představila pošesté v kariéře a poprvé po čtyřech letech. Jejím maximem je právě druhé kolo, v němž skončila při posledních třech startech. V italské metropoli bude hrát ještě čtyřhru po boku Američanky Taylor Townsendové.

Do třetího kola poslední velké generálky na French Open se tak dostaly jen dvě české naděje, v sobotu budou o postup do osmifinále bojovat Markéta Vondroušová a Linda Nosková.

Mertensová účinkuje na Internazionali BNL d'Italia popáté a teprve podruhé se jí povedlo zvládnout úvodní zápas. O druhé osmifinále v tomto dějišti bude čtvrtfinalistka ročníku 2020 usilovat proti Irině Beguové.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě