Vondroušová porazila Sakkariovou a v Římě si zahraje osmifinále, postupuje i Muchová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová, Muchová a Bouzková slaví na turnaji v Římě postup, Krejčíková končí

Aktualizováno
Markéta Vondroušová zaskočila Sakkariovou a postupuje do dalšího kola.
Markéta Vondroušová zaskočila Sakkariovou a postupuje do dalšího kola.Profimedia
Tenistky Marie Bouzková (24), Markéta Vondroušová (23) a Karolína Muchová (26) postoupily na antukovém turnaji v Římě do osmifinále. Bouzková zdolala po obratu šestou nasazenou finalistku loňského Roland Garros Cori Gauffovou (19) z USA 4:6, 6:2, 6:2. Vondroušová porazila devátou nasazenou Marii Sakkariovou (27) z Řecka 7:5, 6:3. Muchová otočila ve 3. kole duel s domácí Camilou Giorgiovou (31) a zvítězila 7:6, 6:2. Pouze Barbora Krejčíková (27) svůj zápas proti Jeleně Ostapenkové nezvládla a po setech 6:7, 0:6 na turnaji končí.

Vondroušová měla první vzájemný duel se Sakkariovou od počátku pod kontrolou. Hned na úvod soupeřce sebrala podání, a přestože za stavu 5:4 nedokázala set dopodávat, vzápětí se dalším brejkem znovu dostala do vedení a na druhý pokus uspěla. Ve druhé sadě už si servis pohlídala, přemožitelku Barbory Strýcové z 2. kola trápila přesnými kraťasy a za hodinu a půl proměnila při soupeřčině podání druhý mečbol.

Sestřih zápasu Sakkriová – Vondroušová.
Livesport

Přehled zápasu Sakkariová – Vondroušová 5:7, 3:6

Muchová otočila duel s Giorgiovou

Muchová zvládla v areálu Foro Italico otočit druhý duel s domácí tenistkou za sebou. Poté co ve 2. kole odvrátila mečbol proti Martině Trevisanové, dnes v úvodním setu čelila sedmi setbolům. Česká tenistka prohrávala s Giorgiovou už 1:5, dokázala ale vyrovnat a vynutit si tie-break, který získala v poměru 7:4. Ztrátou podání pak sice vstoupila i do druhé sady, tentokrát ale dokázala okamžitě zareagovat, odskočila do vedení 4:1 a zápas už si pohlídala.

Přehled zápasu Muchová – Giorgiová 7:6, 6:2

Bouzková šokovala Gauffovou

Bouzková prošla do osmifinále některého z prestižních turnajů kategorie WTA1000 podruhé v kariéře. S Gauffovou svedla ve druhém vzájemném duelu vyrovnanou, více než dvouhodinovou bitvu. Úvodní set prohrála po třetí ztrátě podání v závěru, ve zbytku zápasu už ale na rozdíl od soupeřky na servisu nezaváhala.

Gauffové naopak v každé sadě dvakrát podání prolomila a stejně jako loni v Cincinnati přes Američanku postoupila. Její další soupeřkou bude Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Přehled zápasu Gauffová – Bouzková 6:4, 2:6, 2:6

Krejčíková na turnaji končí

Barbora Krejčíková vstoupila do zápasu s Jelenou Ostapenkovou skvěle a ujala se vedení 5:1. Lotyška ale pěti gamy za sebou skóre otočila a v tie-breaku bývalou světovou dvojku díky sedmi bodům v řadě porazila 7:2.

Poté už aktuálně třináctá hráčka žebříčku Krejčíková na soupeřku nestačila. Ve druhé sadě předloňská vítězka Roland Garros dostala od šampionky pařížského grandslamu z roku 2017 za 25 minut "kanára".

Sestřih zápasu Krejčíková – Ostapenková.
Livesport

Přehled zápasu Krejčíková – Ostapenková 6:7, 0:6