Lehečka nevyužil mečboly a v Rotterdamu prohrál bitvu proti světové osmičce Hurkaczovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka nevyužil mečboly a v Rotterdamu prohrál bitvu proti světové osmičce Hurkaczovi

Lehečka v prvním kole prohrál bitvu s Hurkaczem.
Lehečka v prvním kole prohrál bitvu s Hurkaczem.Profimedia
Jiří Lehečka (22) skončil na halovém turnaji v nizozemském Rotterdamu hned v prvním kole, a to po obrovské bitvě a nevyužití mečbolů proti Hubertu Hurkaczovi (27). Po svém premiérovém titulu v Adelaide tak dál čeká na výraznější úspěch. Světová osmička bude usilovat o třetí čtvrtfinále v řadě proti domácímu Tallonu Griekspoorovi (27).

Hurkacz – Lehečka 6:3, 6:7, 7:6

Lehečka na začátku sezony v australském Adelaide slavil první triumf na okruhu ATP, z dalších dvou turnajů se ale poroučel ve druhém kole po nečekaných porážkách s Alexem Michelsenem a Arthurem Rinderknechem. Chuť si nespravil ani na kvalitně obsazeném turnaji v rotterdamské Ahoy aréně, kde v prvním kole čelil hráči TOP 10 a nasazené čtyřce Hurkaczovi a letos poprvé nezvládl úvodní zápas na individuálním turnaji.

Lehečka v Rotterdamu nezačal vůbec dobře a hned ze startu zápasu i kvůli nevynuceným chybám ztratil hned svůj druhý gem při podaní a ztrátu servisu už do konce setu nedohnal. O poznání lépe si rodák z Mladé Boleslavi vedl ve druhá sadě, ve které ani jednou nezaváhal na podání, nastřílel 21 vítězných úderů a rozhodnout musel tiebreak. Ve zkrácené hře odvrátil tři mečboly, esem proměnil třetí setbol a vyhrál ji 11:9 a zápas poslal do rozhodujícího dějství. 

Ve velmi vyrovnaném třetím setu si znovu oba hráči drželi podání až do tiebreaku, přestože v desátém gemu musel Lehečka odvracet již čtvrtý mečbol. Sám si v tiebreaku vypracoval tři možnosti zápas ukončit, ale ani jednu z nich nevyužil. V pořadí již šestý mečbol si Polák vypracoval vítězným returnem a  zápas ukončil esem.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Pro Lehečku to byl první vzájemný zápas s Hurkaczem, který i na třetím individuálním turnaji přešel přes českého hráče a letošní bilanci proti němu upravil na 3:0. V dalším zápase bude Hurkacz čelit domácímu Tallonu Griekspoorovi a pokusí se zlomit kletbu zdejšího osmifinále, přes které nikdy nepřešel.