Sinner obhájil finále v Rotterdamu a letos zatím nenašel přemožitele, v souboji o titul ho vyzve De Minaur

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner obhájil finále v Rotterdamu a letos zatím nenašel přemožitele, v souboji o titul ho vyzve De Minaur

Sinner obhájil finále v Rotterdamu.
Sinner obhájil finále v Rotterdamu.Profimedia
Jannik Sinner (22) – šampion nedávného Australian Open – zopakoval v Rotterdamu loňského finále a letos je stále neporažen. Domácího Tallona Griekspoora (27) porazil 6:2, 6:4 druhým rokem v řadě v semifinále. V souboji o titul se světová čtyřka utká s Australanem Alexem de Minaurem (25), který oplatil loňskou porážku Grigoru Dimitrovovi (32).

Sinner – Griekspoor 6:2, 6:4

Sinner prožívá od loňského léta nejlepší období své kariéry. Italský mladík poprvé triumfoval na podnicích Masters, zahrál si finále Turnaje mistrů, dovedl svou zemi k prvenství v Davis Cupu a na nedávném Australian Open získal svůj premiérový grandslamový vavřín. Nadále se mu daří i v rotterdamské hale, kde si znovu po roce zahraje o titul.

V letošní sezoně je aktuálně čtvrtý hráč světa stále neporažen. V Nizozemsku protáhl svou momentální neporazitelnost už na 14 zápasů. Na cestě do finále si poradil s domácím zástupcem Boticem van de Zandschulpem, poté ztratil set s veteránem Gaëlem Monfilsem a ve čtvrtfinále mu za stavu 7:6, 1:1 vzdala bývalá světová trojkou Milos Raonic, který v posledních letech neustále bojuje se zraněními. V semifinále čelil dalšímu zdejšímu hráči Tallonu Griekspoorovi, s kterým se ve stejné fázi turnaje potkal i minulý rok a vyhrál s ním i třetí vzájemný zápas bez ztráty setu.

Ital sebral soupeři podání hned v prvním gamu, když Griekspoor poslal míček do pásky, a za stavu 3:1 přidal Sinner další brejk. V šestém gamu odvrátil jediné dva brejkboly soupeře a set hladce získal na svou stranu.

Druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Oba dva hráči si drželi své gamy na podání, přestože Sinner musel mazat v průběhu setu tři brejkboly. V deváté hře sebral domácímu hráči servis čistou hrou a následně zápas bez větších komplikací dopodával.

V nizozemské hale obhájil loňskou finálovou účast a v případě triumfu vylepší své žebříčkové maximum, jelikož by ze třetího místa odsunul Daniila Medveděva.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Dimitrov – De Minaur 3:6, 4:6

Alex de Minaur zazářil na začátku sezony v týmovém United Cupu, kde přemohl Taylora Fritze, Novaka Djokoviče a Alexandera Zvereva a potvrdil, že se mu od začátku loňské sezony mnohem více daří v soubojích s hráči TOP 10. Další skalp takto vysoko postavených soupeřů slavil v pátek v rotterdamské hale proti Andrejovi Rubljovovi, kterého v nizozemské metropoli porazil i loni, kdy na turnaji skončil právě s Grigorem Dimitrovem ve čtvrtfinále po dvou nevyužitých mečbolech v tie-breaku rozhodující sady. 

Letos se spolu potkali v boji o finále. Pátý vzájemný zápas začal lépe Australan, když sebral Dimitrovovi podání hned v první hře zápasu, náskok brejku už si udržel až do konce sady a po využití třetího setbolu získal první set.

Stejně začal De Minaur i druhou sadu, ve které se znovu ujal vedení 2:0. V devátém gemu vzal svému soupeři servis po třetí a v den svých narozenin oplatil Bulharovi loňskou porážku.

De Minaur se proti Bulharovi ujal vedení ve vzájemné bilanci a postoupil do prvního finále v sezóně. Zároveň si zajistil, že se v pondělí stane 9. hráčem světa a vylepší své žebříčkové maximum. Ve své celkově 15. finále a prvním od srpna zabojuje proti Janniku Sinnerovi.

Dimitrov na svých posledních třech turnajích ATP postoupil do finále a v lednu v Brisbane ukončil čekání na svůj první triumf od Turnaje mistrů 2017. V Rotterdamu byl jednu výhru od zopakování finále z roku 2018 a také přišel o možnost stát se znovu hráčem TOP 10.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu