Tennis Tracker: Kopřiva v Dauhá začal úspěšně a jedna výhra ho dělí od hlavní soutěže

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Kopřiva v Dauhá začal úspěšně a jedna výhra ho dělí od hlavní soutěže
Kopřiva začal kvalifikaci v Dauhá vítězně.
Kopřiva začal kvalifikaci v Dauhá vítězně.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17. února?

00:06Carlos Alcaraz neukončil čekání na titul ani na antuce v Buenos Aires. Španělský obhájce titulu v argentinské metropoli prohrál semifinále s Nicolásem Jarrym ve dvou setech 6:7, 3:6. Chilan si připsal premiérový skalp světové dvojky a postoupil do svého prvního finále od loňského května.

22:20Tommy Paul v souboji o finále v Delray Beach porazil snadno 6:2, 6:2 krajana Francise Tiafoea a srovnal s ním vzájemnou bilanci na 3:3. Třetí nasazený Paul postoupil na domácí půdě do druhého finále během dvou týdnů a pokusí se navázat na titul z Dallasu.

21:37Facundo Díaz Acosta porazil v semifinálovém derby dvou domácích hráčů zkušenějšího Federica Coriu 6:2, 6:3 a postoupil do svého první finále na okruhu ATP. O titul si zahraje s vítězem zápasu mezi Carlosem Alcarazem a Nicolásem Jarrym.

21:06 – Šampion nedávného Australian Open Jannik Sinner zopakoval v Rotterdamu loňského finále a letos je stále neporažen. Domácího Tallona Griekspoora porazil 6:2, 6:4  druhým rokem v řadě v semifinále. V souboji o titul se světová čtyřka utká s Australanem Alexem de Minaurem.

18:33 – Světová jednička a šampionka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková se ve finále v Dauhá utkala se svou neoblíbenou soupeřkou Jelenou Rybakinovou, se kterou prohrála poslední tři vzájemné souboje. V Dauhá však Kazašku porazila ve dvou setech 7:6, 6:2, získala první letošní titul a zkompletovala hattrick v katarské metropoli. Polka se stala první trojnásobnou vítězkou v historii této akce.

16:43 –  Alex De Minaur ve svém prvním rotterdamském semifinále porazil Grigora Dimitrova 6:4, 6:3, oplatil mu loňskou čtvrtfinálovou porážku a ujal se vedení ve vzájemné bilanci. Ve finále si Australan zahraje proti Janniku Sinnerovi nebo domácímu Tallonu Griekspoorovi.

15:01 – Souboj o titul na turnaji Quatar Open ve čtyřhře vyhrála dvojice Demi Schuursová a Luisa Stefaniová. Ve finále nasazené pětky porazily 6:4, 6:2 americký pár Caroline Dolehidová a Desirae Krawczyková. Nizozemsko-brazilský pár ovládl celý turnaj bez ztráty setu. 

14:34Nikola Bartůňková skončila na turnaji v Roehamptonu v semifinále po prohře 4:6, 4:6 s nasazenou sedmičku Lulou Sunovou. Švýcarka se v zápase o titul utká s domácí Heather Watsonovou.

14:27 – Jesika Malečková s polskou partnerkou Majou Chwalinskou postoupili do finále na turnaji W75 v německém městě Altenkirchen. V semifinále přehráli 6:3, 6:3 dvojici Emily Appletonová a Martyna Kubková. V souboji o titul narazí na nasazené jedničky Julii Lohoffovou a Conny Perrinovou.

14:00Matěj Vocel se svým spoluhráčem Giovanni Oradinim skončili na akci M15 v Oberhachingu ve finále. Česko-italský pár prohrál 7:5, 3:6, 8:10 s dvojicí Daniel Masur a Mili Poljičak.

13:42Jan Hradil a jeho deblový partner Japonec Rei Sakamoto vyhráli turnaj M15 v Šarm Aš-Šajchu. Ve finále porazili po odvrácení mečbolu 6:3, 6:7, 11:9 britské duo Emile Hudd a David Stevenson, kteří byli nasazenými dvojkami turnaje.

10:38 – Marek Gengel vstoupil do letošní sezony dvěma porážkami, ovšem od té doby zvládl všech 14 zápasů. Osmadvacetiletý Čech přehrál na podniku M15 v Egyptě 6:4, 6:2 nasazenou dvojku Olega Prihodka a ve svém třetím finále během tří týdnů bude usilovat o cekově 11. titul.

10:35 – Vít Kopřiva začal v kvalifikaci na turnaj ATP 250 v Dauhá očekávanou výhrou nad domácí divokou kartou. Jeho soupeřem byl až 2028. hráč žebříčku Zayid Mubarak Shannan, kterého český tenista přehrál 6:2, 6:4. O hlavní soutěž se utká s vítězem zápasu mezi Eliasem Ymerem a Maximilianem Martererem.

07:20 – Světová devítka Američan Taylor Fritz při cestě za obhajobou loňského triumfu v Delray Beach porazil ve čtvrtfinále krajana Rinkiho Hijikatu ve dvou setech 6:3 a 6:3 a letos poprvé postoupil do semifinále. Hijikata mohl získat svůj první skalp hráče TOP 10, ale v utkání si nevytvořil ani jeden brejkbol. Fritze čeká v semifinále Marcos Giron.

07:00 – Američan Marcos Giron porazil v Delray Beach ve čtvrtfinálovém utkání krajana Patricka Kypsona v jejich prvním vzájemném utkání ve dvou setech 6:4 a 6:4 a z posledních osmi utkání zapsal sedmé vítězství. Giron je po nedělním finále v hale v Dallasu, znovu mezi čtyřmi nejlepšími hráči turnaje. Kypsonovi jeho premiérové čtvrtfinále na turnajích ATP nevyšlo, proti Gironovi si nevypracoval ani jediný brejkbol.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

06:45 – Chilan Nicolás Jarry postoupil do semifinále turnaje v Buenos Aires poté, co byl Tomás Martín Etcheverry nucen odstoupit ze zápasu kvůli zranění pravé nohy. Jarry prohrál úvodní set 4:6, ve druhém dějství byl ale úspěšnější, vyhrál ho 7:5. Následně Etcheverry oznámil, že nemůže pokračovat. Jarry se ve svém prvním letošním semifinále střetne s Carlosem Alcarazem.

06:00Carlos Alcaraz porazil na antuce v Buenos Aires Itala Andreu Vavassoriho ve dvou setech 7:6 a 6:1 a poprvé v sezoně postoupil do semifinále. Alcaraz v argentinské metropoli obhajuje loňský titul.